Vineri, 28 Martie 2008 - 05:19 AM Aleg.RO: Basescu: avem obligatia sa corectam Pactul Ribbentrop-Molotov  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Anca Simina
Vineri, 28 Martie 2008 In ciuda relatiilor incordate cu Republica Moldova, presedintele Traian Basescu reia scenariul unirii romanilor din ambele parti ale Prutului, sub umbrela Uniunii Europene .

În seria declaratiilor care au deranjat puterea de la Chisinau în ultimii ani, presedintele a adaugat ieri, la 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, ca „avem obligatia“ sa corectam pactul Ribbentrop-Molotov, care „ne-a despartit vremelnic“ si sa-i chemam „pe cei din spatiul dintre Prut si Nistru alaturi de noi în Uniunea Europeana“.

Pâna una-alta, Basescu i-a chemat pe bucuresteni în Piata Universitatii, unde era programat aseara un concert al trupei Zdob si Zdub, pentru a sarbatori „momentul de demnitate nationala“ al Unirii. „M-as bucura daca diseara (aseara - n.r.) am participa la spectacolul studentilor basarabeni din Piata Universitatii“, a dat el un semnal înca de dimineata. Totodata, seful statului a facut mai multe aluzii la unire si în discutia cu primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, pe care l-a primit ieri la Cotroceni.

Primarul Chisinaului, la Cotroceni

„Nazismul si comunismul ne-au despartit vremelnic, printr-un tratat semnat de exponentii acelor doua regimuri, prin pactul Ribbentrop- Molotov. Avem obligatia sa corectam deciziile celor mai crunte regimuri care au bântuit Europa secolului trecut, chemându- i pe cei de dincolo de Prut, pe cei din spatiul dintre Prut si Nistru, alaturi de noi în Uniunea Europeana“, a spus seful statului, la o întâlnire cu istoricii la Institutul Cultural Român, la care a participat si Patriarhul Daniel, dar si primarul liberal al Chisinaului, Dorin Chirtoaca.

Când Chirtoaca i-a daruit o oala de lut plina cu „pamânt românesc din Basarabia, de la Chisinau“, Basescu a povestit ca mai are „un pumn de pamânt adunat“ de când a fost prima data în Republica Moldova.


(843 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Basescu: avem obligatia sa corectam Pactul Ribbentrop-Molotov   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.