Joi, 24 Aprilie 2008 - 04:24 AM Aleg.RO: CSM nu le da sfaturi deputatilor  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Narcis Iordache
Joi, 24 Aprilie 2008 Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Barbulescu, a declarat, ieri, ca institutia pe care o conduce nu poate stabili cum ar trebui sa gestioneze Camera Deputatilor dosarul penal in care parlamentarii trebuie sa avizeze urmarirea penala fata de fostul ministru Miron Mitrea .

Judecatoarea a raspuns astfel unei solicitari de marti a presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, care astepta de la CSM instructiuni privind modul în care alesii pot avea acces la dosarul lui Mitrea, pentru a-si îndeplini atributia prevazuta de Constitutie cu privire la cercetarea ministrilor.

În opinia Lidiei Barbulescu, CSM ar încalca legea daca ar da astfel de instructiuni. Aceasta a apreciat însa ca parlamentarii ar trebui sa gestioneze actele din dosarul lui Mitrea astfel încât sa fie respectat „caracterul preponderent nepublic“ al oricarei anchete penale.
 
Conducerea Camerei a cerut sfaturi de la CSM dupa ce unii dintre membrii Biroului Permanent si-au exprimat temerea ca, daca actele din dosar devin publice în aceasta faza, întreaga ancheta ar putea fi compromisa. Directia Nationala Anticoruptie a trimis saptamâna trecuta la parlament dosarul în care fostul ministru al transporturilor, în prezent deputat PSD, este cercetat pentru luare de mita.

La rândul sau, Parchetul General a trimis Senatului doua dosare în care fostul ministru al economiei Codrut Seres este cercetat pentru tradare prin transmitere de secrete în dosarul privatizarilor strategice si de subminarea economiei nationale în dosarul „Hidroelectrica“.


(685 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

CSM nu le da sfaturi deputatilor   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55677008628845 seconds.