Vineri, 25 Aprilie 2008 - 05:06 AM Aleg.RO: Fost ambasador ceausist, sef al Protocolului la Cotroceni pentru sase ore

Publicat de: ---

Gândul 25 .04.2008

Presedintele Traian Basescu a avut ieri, timp de sase ore, un consilier de stat sef al Protocolului Administratiei Prezidentiale. Ieri dimineata, un comunicat al Presedintiei anunta ca seful statului a semnat decizia de numire în functia de consilier de stat la Compartimentul Protocol a lui Valeriu Arteni. Acesta îi urma în functie lui Ioan Pascu, trimis recent ambasador la Ankara.

Comunicatul nu facea nici o referire la activitatea profesionala a noului consilier, despre care se stia doar ca a fost ambasador în Coreea de Sud, din 2003 pana în 2007.

Presa a dezvaluit însa ca Valeriu Arteni este unul dintre diplomatii- ?dinozauri? si ca a mai fost ambasador în timpul regimului comunist. Conform Hotnews, Arteni a mai fost ambasador în Vietnam si Pakistan, fiind si absolvent al Universitatii din Hanoi, perioada în care ar fi fost racolat de Securitate.

Intr-un interviu acordat, în 2006, Monitorului de Neamt, Arteni spune ca face parte ?dintr-o generatie puternic implicata în militanta transnationala, care a crezut în idealurile nobile ale lui Ho Si Min, Che Guevara, Martin Luther King, Nelson Mandela si ale altora care au luptat pentru libertate si dreptate sociala?.

Fara nici un fel de explicatie, Administratia Prezidentiala a anuntat, tot printr-un comunicat dat la aproape sase ore de la cel initial, ca ?presedintele Romaniei Traian Basescu a semnat decizia privind revocarea din functia de consilier de stat a domnului Valeriu Arteni?. Nimeni de la Palatul Cotroceni nu a vrut sa faca vreo precizare, dar este foarte probabil ca revocarea lui Arteni a fost generata de trecutul acestuia, despre care Basescu a aflat din relatarile presei.


(737 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Fost ambasador ceausist, sef al Protocolului la Cotroceni pentru sase ore | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.91599106788635 seconds.