Sâmbătă, 26 Aprilie 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Un popă din Argeș se vrea primar

Publicat de: Petre NIȚU

AMOS News Un preot din Mioveni vrea să dea sutana pe scaunul de primar. După ce în urmă cu trei luni s-a înscris în PD-L, acum slujitorul Domnului așteaptă cu nerăbdare campania electorală în care speră să-și convingă enoriașii să-i dea votul pentru Primărie, transmite corespondentul AMOS News.

Prin decizia luată, părintele încalcă decizia Sinodului Bisericii Ortodocse Române care prevede că preoții au voie să candideze doar ca independenți și doar la consiliile locale și județene.

Gheorghe Pufu este preot paroh la biserica din cartierul Colibași. Imediat ce PD și PLD au fuzionat și s-a format actualul PD-L, părintele s-a înscris în noua formațiune polică.

El recunoaște că a intrat în politică pentru a candida la funcția de primar. Părintele recunoaște că prin depunerea candidaturii încalcă decizia Sinodului BOR, dar susține că , dacă va fi ales, va continua să-l slujească și pe Dumnezeu.

Slujitorul Domnului și-a făcut și platformă electorală. El spune că vrea să fie primar ca să ajute copiii și bătrânii. Enoriașii îl vor pe preot și la biserică, și la primărie.

Conducerea Episcopiei Argeșului și Muscelului a aflat de la reporterii Antenei 1 despre candidatura preotului de la Mioveni. Ei spun că acesta riscă să fie sancționat, dar după alegeri.

Gheorghe Pufu nu este singurul preot din Argeș care se vrea primar. Popa Dumitru Nistor din orașul Ștefănești candidează și el pentru fotoliul de primar și tot din partea PD-L. Culmea, până acum, conducerea Episcopiei Argeșului și Muscelului nu a fost informată de nici unul dintre ei că vor să candideze la fotoliile de primari.


(663 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Petre NIȚU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Un popă din Argeș se vrea primar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53974795341492 seconds.