Miercuri, 30 Aprilie 2008 - 04:36 AM Aleg.RO: Iordanescu a dat-o in bara in sondaje  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Marius Draghici
Miercuri, 30 Aprilie 2008 Generalul (r) Anghel Iordanescu, fost selectioner al echipei nationale de fotbal si candidatul PSD pentru sefia Consiliului Judetean Ilfov, nu sta prea bine in sondaje, intr-un judet care era pe vremuri un fief social-democrat .

El este devansat cu 9 procente de candidatul PDL, Cristache Radulescu. Iordanescu ocupa locul doi, cu 22%, în timp ce Radulescu este primul, cu 31%. Datele provin dintr-un sondaj intern al PDL, efectuat la o luna dupa ce PSD a anuntat candidatura lui Iordanescu. Acest interval a fost suficient pentru ca alegatorii ilfoveni sa afle de candidatura fostului selectioner si sa-si formeze o optiune de vot.

Desi PSD îl dadea învingator din primul tur pe Iordanescu, candidatul PNL, Marian Petrache, „vine“ din spate, cu 18,9%. Ilfovenii îsi mentin optiunea de vot si la partide. Potrivit sondajului, PDL are 35% din voturi, PNL - 23%, iar PSD ar obtine 19%. Surprinzator, PNG-ul lui Gigi Becali este cotat cu 6%, cu un procent mai mult decât PRM.

Profilul electoratului s-a schimbat

Schimbarea optiunilor electorale într-un „teritoriu“ fidel social-democratilor s-ar putea datora schimbarii socio-demografice a zonei. Procentul salariatilor si întreprinzatorilor din Ilfov a atins 38%, aproape de cel al pensionarilor (39%) - votantii traditionali ai PSD si nostalgici ai pomenilor electorale marca „Bebe Ivanovici“. Pensiile marite de guvernul Taricenu au „rupt“ tot din electoratul PSD, regasit în procentul mare de la PNL Ilfov. Sondajul a fost efectuat în perioada 1-15 aprilie, pe un esantion reprezentativ de 1.000 de persoane si are o marja de eroare de 3,3%.

SEF LA CJ

Doru Badulescu, management defectuos

Un alt motiv al diminuarii procentelor PSD este si managementul slab al actualului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Ilfov, Doru Laurian Badulescu. Acesta a primit postul de la Ilfov în 2004, ca „recompensa“ dupa ce condusese destinele controversatului Oficiu al Privatizarii (OPSPI), unde mai multi functionari sunt judecati în prezent pentru coruptie si tradare.

Radu Donciu, unul dintre functionarii publici judecati în cazul „Tradare si spionaj“, a fost angajat la firma fetei lui Badulescu si consilier la CJ Ilfov, înainte sa se transfere la Ministerul Comunicatiilor. Badulescu a aparut în actele procurorilor ca unul dintre personajele cu influenta în deciziile de acordare si consultanta în privatizari strategice, mai ales în domeniul energiei. EVZ a încercat timp de trei luni sa-l contacteze, dar reporterii EVZ au fost refuzati sau tinuti la usa institutiei.


(738 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Iordanescu a dat-o in bara in sondaje   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59860801696777 seconds.