Joi, 01 Mai 2008 - 04:22 AM Aleg.RO: Suceava: Biroul Electoral Județean a finalizat situația candidaților înscriși la alegerile locale

Publicat de: Doina BOGHIAN

AMOS News Nicio formatiune politica n-a depus liste complete în Circumscripția Județeană Suceava, transmite corespondentul AMOS News.

Potrivit datelor oferite de Biroul Electoral Județean Suceava, cei mai mulți candidați, 2113, sunt ai PD-L, urmat de PSD cu 2108 candidați și PNL cu 2051 de candidați, pentru consiliile locale. Din centralizarea BEJ Suceava rezulta ca în județ sunt 12.510 candidați pentru funcțiile de consilier, primar și președinte de Consiliu Județean, din partea a 26 de partide, alianțe electorale, uniuni și asociații ale minorităților naționale.

Cele mai multe candidaturi a depus PD-L, fiind urmată de PSD, apoi PNL. PRM are 1855 candidați, PNG-CD 1344, PC este în primele 10 organizații din județ, cu 1182 candidați, iar PNȚCD, cu 710 candidați. Trebuie precizat faptul ca PNȚCD a incheiat alianță electorală cu PNL în comunele Botoșana și Marginea, și cu PNDC în municipiul Fălticeni, unde au depus liste comune.  

BEJ Suceava și-a completat, astazi, componența cu reprezentanți ai partidelor politice înscrise în alegerile locale, PD-L urmând să aibă doi membri în acest Birou. Intrucat numai 12 formațiuni, care au depus candidaturi în alegeri, au trimis reprezentanți în BEJ Suceava, iar Biroul trebuia completat cu 13 reprezentanți ai partidelor, s-a decis ca cel de-al 13-lea membru să fie de la PD-L. PD-L este partidul cu cei mai mulți candidați înscriși, cel de al 13-lea membru al BEJ fiind Andrei Flutur, rezerva de pe lista de reprezentanți transmisă de acest partid. Joi, BEJ Suceava va stabili locurile pe buletinele de vot ale partidelor.


(467 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Doina BOGHIAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Suceava: Biroul Electoral Județean a finalizat situația candidaților înscriși la alegerile locale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8477189540863 seconds.