Joi, 01 Mai 2008 - 04:23 AM Aleg.RO: Vasile Blaga va fi obligat sa explice in fata unei comisii parlamentare cum a fugit Hayssam

Publicat de: ---

gardianul Candidatul PD-L la Primaria Capitalei Vasile Blaga va trebui sa dea explicatii referitoare la modul in care a fost posibila disparitia sirianului Omar Hayssam, pe vremea mandatului sau de ministru de interne . Conservatorii au depus deja la Senat o cerere pentru infiintarea unei Comisii speciale de ancheta care sa investigheze, dupa aproape doi ani, fuga lui Hayssam din Romania. Initiativa constituirii acestei Comisii parlamentare apartine senatorului PC Marius Marinescu si a fost semnata, in total, de 46 de senatori de la toate partidele, cu exceptia parlamentarilor PD-L, care au refuzat sa se alature acestui demers. Noi, conservatorii, ii transmitem lui Vasile Blaga ca singura sa sansa este sa se duca invartindu-se dupa Omar Hayssam, a declarat Marius Marinescu, acuzandu-l pe fostul ministru de interne ca pana acum ar fi refuzat in mod sistematic sa intre in vreo confruntare televizata pe tema Hayssam. Senatorul PC crede ca Blaga se teme ca PC ii va cere sa dea socoteala despre acest controversat caz, care a avut loc pe timpul mandatului sau de ministru de interne. Bucurestenii si romanii trebuie sa stie adevarul in legatura cu fuga lui Hayssam, considerat teroristul numarul 1, a mai spus Marinescu, amintind ca fosta comisie parlamentara de ancheta infiintata in vara anului 2006 urmarea sa clarifice doar rapirea jurnalistilor, nu si fuga sirianului.

Misterioasa disparitie a controversatului om de afaceri sirian in 2006 a condus la demisia sefilor principalelor servicii secrete, SRI si SIE, dar si a fostului sef de la celebra unitate Doi si un sfert, 0215. Ministrul de interne de atunci, democratul Vasile Blaga, a fost singurul care nu si-a dat demisia in fata presedintelui Basescu si care nu a fost deloc afectat de acest scandal, desi ca sef al MI era responsabil cu Politia de Frontiera. La ultimul bilant al Ministerului Public, din martie a.c., presedintele Basescu atragea atentia ca a fost extrem de mediatizat faptul ca un terorist, respectiv Hayssam a plecat din tara ca un boier, cand el de fapt a plecat tarandu-se printre oi.
Pe de alta parte, in convorbirile telefonice pe care sirianul le-a avut cu procurorul DIICOT Ciprian Nastasiu, acesta sustinea ca ar fi plecat din Romania ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat si parfumat, cu un pasaport fals si cu un nou look, de pe aeroportul Otopeni.


L. Castali


(458 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Vasile Blaga va fi obligat sa explice in fata unei comisii parlamentare cum a fugit Hayssam | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54984188079834 seconds.