Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:41 AM Aleg.RO: Boureanu, audiat la DNA in dosarul "Loteria"

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Deputatul PD-L Cristian Boureanu a fost audiat marti de procurorii anticoruptie in dosarul cu privire la fraudarea Loteriei Romane . Boureanu a declarat ca a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta invinuirile, adaugand ca a solicitat procurorilor sa amane audierile in acest caz pana dupa campania electorala.
DNA ancheteaza contractul semnat de Loteria Romana in 1992 cu firma greceasca INTRACON care s-a angajat sa livreze echipamente pentru automatizarea sistemelor Loteriei. Acest contract a fost completat opt ani mai tarziu printr-un act aditional considerat de procurori pagubos pentru Loterie. Practic acest nou contract creste de la 8 la 10,5% cota din profit pe care Loteria o are de plata catre firma greceasca si deschide calea unei noi modificari a termenilor contractuali.
De aprobarea acestui act aditional s-a ocupat Adunarea Generala a Actionarilor din care faceau parte actualul deputat PD-L, Cristian Boureanu, in calitate de consilier al Ministerului de Finante, Ioan Nicolescu, inca secretar general in Ministerul de Finante, si Eugen Nicolaescu, actualul ministru al Sanatatii, pe atunci secretar general adjunct al Ministerului de Finante. Adunarea era prezidata de Nicolae Cristea, director al Loteriei.
Procurorii sustin ca acest act aditional s-a incheiat in conditii ilegale, iar cei patru se fac vinovati de abuz in serviciu, intrucat si-au insusit documentul fara sa fi existat vreun studiu economico-financiar la baza. Drept urmare, valoarea exacta a contractului nu poate fi estimata nici acum in conditiile in care in 2006, Loteria mai avea de platit inca 8 ani cote de profit de 8% catre greci, desi pana in anul anterior fusese deja acoperita 95% din valoarea initiala a contractului.


(419 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Boureanu, audiat la DNA in dosarul "Loteria" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59109807014465 seconds.