Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:42 AM Aleg.RO: Presedintele CJ va fi "prim-ministru" în judet

Publicat de: ---

azi Presedintele CJ va fi "prim-ministru" în judet      Deputatul UDMR de Covasna, Antal Arpad Andras, sustine ca prin alegerea presedintilor CJ prin vot direct de catre cetateni s-a facut un pas spre regionalizare, presedintele Consiliului Judetean urmând sa devina un fel de prim-ministru, iar CJ un fel de guvern .     Antal Arpad Andras a declarat ca, în ultimii 3 ani si jumatate, în calitate de parlamentar, a facut eforturi pentru o descentralizare reala, participând, printre altele, la elaborarea pachetului de legi privind descentralizarea. "Personal, as fi dorit o descentralizare mult mai accentuata, dar consider ca s-au facut pasi importanti", a subliniat Antal.
     Potrivit deputatului, foarte multi politicieni "de marca" încearca sa obtina posturi în administratia publica locala, ceea ce demonstreaza ca, în acest moment, "administratia publica locala are putere".
     "Este evident ca trebuie sa ajungem la o situatie în care primarul unei localitati sa fie mult mai important pentru comunitatea respectiva decât presedintele tarii sau primul ministru sau Guvernul", a explicat deputatul UDMR.
     In opinia sa, alegerea presedintilor consiliilor judetene prin vot direct al cetatenilor este un pas spre regionalizare, presedintele Consiliului Judetean urmând sa devina, practic, un fel de prim-ministru al judetului, iar Consiliul Judetean, un fel de guvern.
     "Acele institutii deconcentrate care, în acest moment, sunt subordonate prefectului, treptat-treptat se vor transfera la consiliile judetene, ramânând la Prefectura doar institutiile de control", a conchis Antal Arpad Andras.


(318 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Presedintele CJ va fi "prim-ministru" în judet | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61777305603027 seconds.