Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:42 AM Aleg.RO: Murgeanu, un primar "atat vara cat si iarna"

Publicat de: ---

curentul

Sub sloganul "Atat vara cat si iarna", candidatul PD-L la Primaria sectorului 1 din Bucuresti, Razvan Murgeanu, si-a prezentat "Angajamentul" - un document privind responsabilitatile pe care si le asuma in campanie . Murgeanu sustine ca va fi "acel primar care apara timpul cetateanului" si care se va "opune birocratiei".Oferta sa electorala este structurata pe 11 capitole intitulate "Reparatii de strazi", "Parcaje pentru autoturisme", "Fonduri europene", "Salubritate", "Parcuri si terenuri de joaca", "Scoli si unitati sanitare", "Piete", "Constructia de locuinte", Protectie sociala", "Disciplina in constructii" si "Siguranta cetateanului". Murgeanu vrea asfaltarea tuturor strazilor din sectorul 1, parcari pe verticala dupa modelul japonez si infiintarea unei structuri specializate pentru atragerea fondurilor europene nerambursabile. Printre angajamentele luate de Murgeanu, se numara "recastigarea statutului de cel mai curat si mai frumos sector" din Bucuresti, amenajarea a 69 de parcuri si "intarirea sistemului de paza" in spatiile de recreere. Candidatul PD-L spune ca "o alta prioritate" va fi completarea parcurilor cu mai multe terenuri de minifotbal si tenis. "Vom urmari cu precadere cresterea numarului terenurilor de joaca pentru copii, precum si extinderea celor existente", se mai arata in document. Printre prioritatile prezentate, se numara si interzicerea constructiilor "gigant" in cartierele de locuinte tip familial, precum si "intarirea capacitatii de actiune a politiei comunitare si aplicarea unui program pentru monitorizarea tuturor focarelor conflictuale din sector".

Urgente

Murgeanu promite ca in trei ani va reabilita integral edificiile scolare si sanitare si ca va rezolva si "cea mai grava problema scolara a sectorului". "Vom construi gradinite pentru a acoperi cele 3000 de locuri deficitare", spune acesta. In document se spune ca cea mai importanta problema o reprezinta, la aceasta ora, accesul direct al producatorilor la pietele agroalimentare din sector, si ca "in cateva saptamani voi interveni radical pentru eliminarea centrelor de influenta mafiota din piete".

Sociale

Candidatul PD-L sustine ca se va ocupa si de problemele sociale ale sectorului, iar in acest sens "vom construi minim 1500 de apartamente pe strada Jiului" si promite ca va lansa "programul anti-saracie": "Nimeni nu este singur in sectorul 1". Principiul de baza al acestui program va fi relatia directa intre saraci, ONG-uri si autoritati: "se va constitui consiliul local social crestin in sensul transferarii competentelor institutionale catre organizatii nonguvernamentale, biserici si grupuri in dificultate".

Tandem cu Blaga

Potrivit documentului, Murgeanu are si cateva obiective comune cu cele ale candidatului PD-L la Primaria Generala a Capitalei, Vasile Blaga: realizarea unui pasaj rutier Bucurestii Noi-Odai-Chitila, un complex de locuinte cu peste 1500 de apartamente in zona Chitila/Marmura si Crinului, destinat persoanelor evacuate in urma retrocedarilor si realizarea unui progam unitar in domeniul protectiei mediului.


(335 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Murgeanu, un primar "atat vara cat si iarna" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57846188545227 seconds.