Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Basescu: Iliescu este specialist in lovituri de stat

Publicat de: ---

curentul

Traian Basescu a declarat ieri ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este specialist n lovituri de stat pentru ca a negociat cu premierul Calin Popescu Tariceanu att suspendarea sa din functie - care a avut loc n 19 aprilie 2007 -, ct si scoaterea PD de la guvernare . Simtindu-se cu musca pe caciula, batrna sandrama stalinista, Ion Iliescu, a sarit ca ars, declarnd cu mna pe inima ca n decembrie 1989 a fost o revolutie si nu o lovitura de stat.

Despre celelalte acuzatii ale lui Basescu nu a suflat o vorba, semn ca presedintele a avut dreptate. Seful statului a atacat si candidatii la alegeri, spunnd ca unii dintre ei sunt caraghiosi atunci cnd se lauda reciproc la televizor si i-a acuzat pe parlamentari si Curtea Constitutionala ca tin partea alesilor care au probleme cu Justitia.Presedintele Traian Basescu a lansat ieri un atac mpotriva clasei politice si a luat la tinta PSD, parlamentarii, dar si Curtea Constitutionala (CC). ntr-un interviu acordat unui post de radio, seful statului a declarat ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este "specialist n lovituri de stat" pentru ca a negociat cu premierul Calin Popescu Tariceanu att suspendarea sa din functie - care a avut loc n 19 aprilie 2007 -, ct si scoaterea PD de la guvernare. n replica, Iliescu a spus ca l surprinde preocuparea "obsesiva" a sefului statului n ceea ce l priveste. "Este un om obsedat pur si simplu!", a adaugat Iliescu tot pentru un post de radio.Basescu s-a legat si de campania electorala, spunnd ca daca ar fi "n Liga lui Mitica", aceasta i s-ar parea, asa cum se zice n fotbal, "blat". Seful statului a spus ca sunt emisiuni n care candidatii se lauda unul pe altul si ca "fratia asta arata ca partide care se declara adversare sunt n stare sa se pupe n spatele usii".

Bratul legii

Referindu-se la decizia CC privind necesitatea avizului Legislativului n cazul anchetarii parlamentarilor, Basescu a spus ca CC a ramas o "pavaza de nadejde" pentru alesii suspectati de coruptie. n replica, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu (PNL), a declarat ca probabil Basescu se afla n campanie electorala si "face declaratii pentru partidul Domniei Sale". Seful statului s-a legat si de Adrian Nastase, spunnd ca a aplicat, prin avocati, toate tertipurile pentru a nu ajunge n fata procurorilor. "De ce se fereste att de tare sa ajunga n fata unui procuror?", s-a ntrebat Basescu.

Planuri

Seful statului a spus ca a discutat luni la Cotroceni cu consilierii sai posibilitatea modificarii Constitutiei, care sa intre n dezbatere publica "poate la sfrsitul acestui an", n acest sens intentionnd sa solicite opinia unei echipe de specialisti din afara Palatului Cotroceni. Potrivit lui Basescu, parlamentarii sunt cei care nu doresc modernizarea Constitutiei.


(332 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Basescu: Iliescu este specialist in lovituri de stat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51173496246338 seconds.