Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Nastase: Basescu este o gura mare care nu a gasit o carciuma la Neptun

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Fostul premier Adrian Nastase a declarat marti, in replica la afirmatiile lui Traian Basescu, ca acesta este "o gura mare care nu a gasit o carciuma la Neptun, asa ca trebuia sa iasa sa spuna si el public ceva" . "Presedintele penal Traian Mihaileanu face tot felul de declaratii aberante. In primul rand, toti procurorii sunt in slujba lui impreuna cu prietena din Romania a lui Franco Frattini, care a tot schimbat legile impotriva Constitutiei si a incercat sa-i bage la puscarie pe toti adversarii lui Basescu", a spus Nastase.
Fostul premier a sustinut ca presedintele Basescu ar fi vrut de fapt sa decida singur cine este vinovat si cine nu in Romania."Spun ca este un presedinte penal pentru ca in mod evident Traian Basescu si-a rezolvat o problema cu Flota. Pentru ca procurorii lui Daniel Morar au trimis inapoi dosarul si, ca sa nu se plictiseasca, in loc sa semneze pur si simplu asa cum ar fi trebuit si sa il duca inapoi in instanta, s-au apucat sa mai faca niste expertize prin care sa dovedeasca ca statul roman a avut de fapt de castigat prin instrainarea Flotei, ca in felul acesta nu mai cheltuie bani cu motorina si salariile marinarilor. Mi-e greu sa iau lectii de morala de la un asemenea om", a spus Nastase.
El a adaugat ca este urmarit peste tot, de trei ani, "de procurorii lui Basescu" si ca a avut filaje in fata casei si in diferite instante in care a fost. "Traian Basescu este suparat ca nu s-a putut calca in picioare Constitutia prin modificarile legislative facute in 2006 de catre Monica Macovei. Atunci, Curtea Constitutionala a dat o a doua decizie identica cu prima, necesara ca sa o inteleaga Monica Macovei pe prima din 1999. Asta este tara in care traim si de asta Traian Basescu trebuie sa se duca inapoi, sa repare vaporase si sa ne lase, pentru ca nu cred ca avem nevoie de un asa presedinte", a spus Nastase.
Referindu-se la declaratia lui Traian Basescu potrivit careia Curtea Constitutionala este o pavaza pentru parlamentari, Nastase a spus ca seful statului "vorbeste prostii si nu este prima data".
"Nu e vorba de Curtea Constitutionala aici, ci de o alta institutie. El voia ca in complicitate cu prietenii lui din Parchet sa primeasca o hartie in legatura cu un ministru, el sa dea aviz de incepere a urmaririi penale, sa-l poata suspenda si in felul acesta sa traga presul de sub picioare tuturor ministrilor Guvernului Tariceanu. Deci, Traian Basescu este suparat ca nu face el si Guvernul. Cred ca in curand si Daniel de la Patriarhie va avea si el probleme. Eu atrag atentia ca intram intr-o zona a totalitarismului, pentru ca inteleg ca Traian Basescu are intalniri cu procurorii care ii destainuie ceea ce vor ei sa faca. Acest lucru incalca principiul separatiei puterilor in stat", a sustinut Adrian Nastase.
Fostul premier a mai spus ca "Traian Basescu este "o gura mare care nu a gasit o carciuma la Neptun, asa ca trebuia sa iasa sa spuna si el public ceva".(362 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Nastase: Basescu este o gura mare care nu a gasit o carciuma la Neptun | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58752703666687 seconds.