Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Iliescu: Ceea ce a spus domnul Băsescu denotă o obsesie de-a dreptul maladivă

Publicat de: Alina BOGHICEANU

AMOS News Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a susținut astăzi că declarațiile făcute de Traian Băsescu denotă "o obsesie de-a dreptul maladivă".

"Ceea ce a spus domnul Băsescu este o obsesie de-a dreptul maladivă. Am mai avut, din păcate, o experiență cu un șef de stat care era obsedat de lovituri de stat. Și știți bine cum a terminat. Era vorba de Nicolaie Ceaușescu", a declarat Iliescu.Fostul președinte s-a întrebat retoric ce lovituri de stat a dat el. "Revoluția română a fost un proces istoric, care s-a încadrat într-un proces mai amplu la scară internațională. Revoluția română a fost a poporului român și nu a fost o lovitură de stat", a mai spus Iliescu, care a precizat că nu dorește ca "domnul Băsescu să întindă coarda chiar până acolo, să repete modul de comportament al acelui șef de stat. Altminteri, mie mi se pare că este de-a dreptul jignitor la adresa revoluției române".


De asemenea, Iliescu și-a exprimat nedumerirea cu privire la declarațiile făcute de șeful statului precizând că nu își explică ce l-a apucat pe acesta să vină în plină campanie electorală "cu asemenea atacuri".


Referitor la negocierile, pe care Băsescu afirmă că președintele de onoare al PSD le-ar fi avut cu premierul, Iliescu a spus vizibil iritat că reprezintă o aberație.


"De unde știe domnul Băsescu dacă eu negociez sau nu cu domnul Tăriceanu. Este o aberație. Eu cu domnul Tăriceanu m-am văzut de vreo două, trei ori în toată această perioadă. Eu nu mă substitui partidului", a declarat Iliescu.


În finalul declarației sale, președintele de onoare al PSD a spus că a răspuns atacurilor întrucât acestea vin din partea lui Băsescu și că "dacă nu era el la așa ceva nici nu răspundeam. Cred că prostiile nu se comentează".Președintele României, Traian Băsescu, a declarat, astăzi, în direct la postul public de radio, că președintele de onoare al PSD este "specialist în lovituri de stat". Mai mult, acesta îl acuză pe Ion Iliescu că în anul 2007 a negociat cu PNL, miza fiind răsturnarea de la putere a președintelui.  


(338 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina BOGHICEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Iliescu: Ceea ce a spus domnul Băsescu denotă o obsesie de-a dreptul maladivă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67104196548462 seconds.