Miercuri, 07 Mai 2008 - 04:44 AM Aleg.RO: Senatorii juristi au termen trei saptamani pentru rapoartele in cazurile Seres si Pacuraru

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Comisia juridica a Senatului va elabora, in termen de trei saptamani, rapoartele asupra cazurilor Seres si Pacuraru, prima sedinta urmand sa aiba loc miercuri, iar dosarele celor doi pot fi consultate de orice senator, care insa nu va fi lasat singur in incapere cu documentele respective .
Comisia juridica a Senatului s-a reunit, marti, intr-o sedinta preliminara inceperii demersului de elaborare a rapoartelor privind avizarea inceperii urmaririi penale a senatorilor Paul Pacuraru si Codrut Seres. "Am stabilit regulamentul de abordare a acestui demers de cercetare pe care Senatul il face. Sedintele nu vor fi publice, iar membrii comisiei s-au angajat sa respecte reguli stricte de confidentialitate", a precizat presedintele Comisiei, Norica Nicolai. Ea a aratat ca prima reuniune pe tema rapoartelor in cazurile Pacuraru si Seres va avea loc miercuri, la ora 11.00, dupa sedinta obisnuita a Comisiei juridice, in care se vor dezbate legile inscrise pe ordinea de zi.
Senatorul PNL a declarat ca, pentru elaborarea rapoartelor, membrii comisiei au estimat un termen de trei saptamani, pe care il considera "absolut rezonabil", dat fiind faptul ca dosarul Seres are sapte volume, cuprinzand cateva mii de pagini, "iar in aceleasi conditii este si dosarul Pacuraru".
Norica Nicolai a completat, insa, ca rapoartele vor fi facute publice dupa ce vor fi adoptate prin vot secret de catre comisie. "Pana atunci, niciunul dintre membrii comisiei nu va face niciun fel de declaratii in legatura cu ceea ce contin cauzele", a precizat ea.
Intrebata daca la dosare pot avea acces si ceilalti senatori care nu sunt membri ai Comisiei juridice, Nicolai a raspuns: "Poate avea acces strict controlat la toate documentele, niciodata nu va fi lasat singur si va respecta aceleasi reguli de confidentialitate ca si noi". Ea a mai spus ca membrii comisiei vor decide, dupa ce vor analiza documentele celor doua cazuri, daca Pacuraru si Seres isi vor putea vedea dosarele si daca se impune audierea celor doi.
Nicolai a mai anuntat ca nu se vor face copii dupa documente, fiecare membru al comisiei urmand sa aiba acces la dosarele predate de Parchet numai in timpul sedintelor comisiei "si niciodata doar o singura persoana in sala". "Dosarele se afla intr-un fisier, sigilate, numerotate, inventariate", a spus presedintele comisiei, care a adaugat ca acest for parlamentar nu va audia eventuali martori si nu va administra probe in cele doua cazuri. "Suntem sesizati cu o cauza de catre Parchet, vom lua act de materialele prezente in dosare", a conchis ea.


(382 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Senatorii juristi au termen trei saptamani pentru rapoartele in cazurile Seres si Pacuraru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55272698402405 seconds.