Joi, 08 Mai 2008 - 05:20 AM Aleg.RO: Dosarul lui Mitrea, un material plictisitor

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Presedintele Comisiei juridice din Camera, Sergiu Andon (PC), a apreciat miercuri la finalul lucrarilor subcomisiei de raportori, ca dosarul transmis Camerei in cazul lui Miron Mitrea este "un material plictisitor", nicidecum "un roman politist" . "M-ati pus intre dorinta de a nu raspunde si temerea de a nu lasa un con de mister exagerat. Am fost adversarul acestei proceduri de a trece dosarul pe la Parlament, dar incep sa zic ca tot raul e spre bine. Adica s-ar putea sa fie folositoare sub aspectul dreptatii trecerea pe la Parlament. In rest, un alt raspuns poate sa fie acela ca eu, ca avocat sau chiar ca persoana implicata, as fi preferat direct rezolvarea cu organele de justitie si nu cu aceasta trecere care nu a facut decat sa amplifice rezonanta si speculatiile din jurul dosarului", a sustinut Sergiu Andon, intrebat fiind daca dosarul lui Mitrea este unul puternic ca si probatoriu.
Deputatul PC a apreciat ca Miron Mitrea si Adrian Nastase isi pot vedea dosarele in cazul in care isi anunta intentia de a vota in plen raportul de avizare sau nu a inceperii urmaririi penale impotriva lor. "Justificarea pentru deputati de a vedea dosarul, cei care solicita, ar fi aceea de a avea un fundament pentru exprimarea votului. Se pune problema daca domnii in cauza vor voi sa voteze in propria lor situatie. Daca nu vor voi sa voteze, atunci nu exista o motivatie sa vada dosarul. Gestiunea juridica a dosarului o are procurorul, dosarul se afla in faza de verificari premergatoare cu propunere de incepere a urmaririi penale, fie ca incepe, fie ca nu incepe el este al procurorului si accesul faptuitorului la dosar tine de tactica procurorului", a afirmat Andon.
El a confirmat insa faptul ca accesul la dosar al lui Miron Mitrea, in cazul in care deputatul social-democrat va depune o cerere in acest sens, va fi transat prin votul Comisiei juridice, asa cum se decide orice chestiune la Parlament.
Intrebat ce se face cu prevederile Codului de Procedura Penala care interzic ca dosarul sa fie vazut inainte de inceperea urmaririi penale, deputatul PC a spus ca "parlamentarii ar trebui sa nu aiba drepturi mai multe", dar ca fiind creata aceasta procedura deputatii au mai multe drepturi. "As vrea totusi sa discutam putin mai franc. Eu va spun, dupa ce am intrat destul de adanc in ele, ca nu sunt secrete in dosare care sa primejduiasca ancheta. Asta e o problema mai mult emotionala, asa, decat o problema reala. Daca as fi in situatia celor doi, eu nu as vrea sa ma uit. Nu m-ar lamuri cu nimic. E multa emotie, e multa curiozitate, si vreau sa le transmit colegilor care nu au putut sa vina pana acum ca nu ar vedea, pana la urma, decat un material plictisitor, ca nu e un roman politist", a afirmat Andon.


(361 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Dosarul lui Mitrea, un material plictisitor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55206704139709 seconds.