Joi, 08 Mai 2008 - 05:21 AM Aleg.RO: Liderii PCM vor să aibă o întâlnire cu Episcopul Covasnei și Harghitei

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la președinția Consiliului Județean (CJ) Covasna, Kovacs Istvan, dorește să se întâlnească, alături de candidatul PCM la Primăria Sfântu Gheorghe, Csinta Samu cu Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, transmite corespondentul AMOS News.

După ce au inițiat întâlniri cu reprezentanții celorlaltor biserici, cei doi candidați PCM își doresc să-i invite în următoarea perioadă la discuții și pe reprezentanții Bisericii Ortodoxe, preoți ai acesteia și pe însuși Preasfințitul Ioan Selejan, episcopul Covasnei și Harghitei.


Csinta Samu, candidatul pentru Primăria Sfântu Gheorghe, a declarat miercuri că Biserica Ortodoxă este un forum influent, prin care se poate ajunge la comunitatea românească, iar PCM dorește să aibă un dialog cu aceasta, mai ales în condițiile în care, până acum, dialogurile dintre comunitatea românească și cea maghiară nu au fost unele purtate cu o foarte mare profunzime.


“Noi considerăm comunitatea românească din județul Covasna ca fiind o componentă esențială a județului, de aceea un dialog este necesar”, a explicat Csinta Samu.


Kovacs Istvan, cadidatul la președinția CJ, a declarat că, în calitatea sa de preot unitarian a avut colaborări foarte bune cu colegii săi ortodoxi, colaborări care vor putea continua, mai ales în proiecte sociale. În acest sens, Kovacs Istvan intenționează să organizeze cât mai multe întâlniri cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe.


(349 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Liderii PCM vor să aibă o întâlnire cu Episcopul Covasnei și Harghitei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62602591514587 seconds.