Joi, 08 Mai 2008 - 05:24 AM Aleg.RO: Diaconescu si-a prezentat principalele proiecte pentru Primaria Capitalei

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Candidatul PSD la functia de primar general al Capitalei, Cristian Diaconescu, si-a prezentat miercuri principalele proiecte pe care le va derula in calitate de edil a Bucurestiului .
Diaconescu a afirmat ca proiectele pe care le va propune bucurestenilor pleaca de la realitatea ca Bucurestiul traverseaza de 18 ani cel mai dezastruos moment din istoria ultimelor sute de ani, in care "haosul si coruptia au pus stapanire" pe oras, care a ajuns intr-un declin vizibil cu ochii, de care se fac vinovati toti cei care au administrat Capitala, incepand si terminand cu primarii generali.
Candidatul PSD la functia de primar general al Bucurestiului a spus ca bani la bugetul Primariei exista, insa fondurile au fost administrate ineficient, dovada fiind ca, an de an, bugetul s-a incheiat pe plus si sute de milioane de euro nu au fost cheltuiti.
Diaconescu a promis aplicarea legii in Primaria Generala, respect pentru cetateni, bun simt si transparenta. El a afirmat ca va face publice toate contractele incheiate de Primarie cu bani publici.
Candidatul PSD a spus ca, in lipsa unui sprijin politic, ii va consulta pe bucuresteni prin referendum, pentru reintroducerea in subordinea Primariei a Metroului, a liniei de centura, a Brigazii de Politie Rutiera, a unitatilor de Pompieri si a fortelor de siguranta si ordine publica.
Diaconescu a solicitat actualului primar general prezentarea unui bilant final al modului in care s-au cheltuit fondurile publice si a spus ca, in prima luna a mandatului, va prezenta o evaluare publica a acestor cheltuieli, in urma unui audit extern.
Candidatul PSD a afirmat ca proiectele sale sunt integrate intr-o strategie de dezvoltare durabila a Bucurestiului, menita sa faca din Capitala un oras curat, placut, sanatos, atractiv, sigur, cultural si turistic.
In ceea ce priveste infrastructura si transportul, Diaconescu a afirmat ca va institui o linie verde de transport, asigurat de metroul de suprafata, pe un traseu circular Bucurestiului, care sa permita transportul in diferite locatii fara traversarea orasului. In ceea ce priveste extinderea retelei de metrou, Diaconescu a spus ca prioritate vor avea cartierele Pantelimon, Colentina si Drumul Taberei.


(353 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Diaconescu si-a prezentat principalele proiecte pentru Primaria Capitalei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59853792190552 seconds.