Vineri, 09 Mai 2008 - 05:35 AM Aleg.RO: Andon sugereaza ca dosarul lui Mitrea nu ar fi solid

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    Deputatii juristi vor decide, marti, daca vor recomanda plenului Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale a deputatului PSD Miron Mitrea, seful comisiei juridice, Sergiu Andon, acuzand o oarecare politizare din partea sefului DNA si sugerand ca dosarul nu ar fi unul solid . Potrivit Newsin, presedintele comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a precizat ca lucrarile subcomisiei de raportori se apropie de sfarsit, cei sapte deputati indreptandu-se spre un raport comun. Raportul va fi prezentat Comisiei juridice marti, la ora 9,00, cand va fi audiat si Mitrea. Cei 27 de deputati juristi se vor pronunta, apoi, prin vot secret daca vor recomanda plenului inceperea urmaririi penale sau nu. El a evitat sa anticipeze rezultatul votului, insa a facut mai multe sugestii referitoare la dosarul Mitrea, despre care a lasat sa se inteleaga ca nu ar fi unul solid.
Andon a afirmat ca Mitrea "din punct de vedere penal s-ar putea nici sa nu aiba probleme asa de grave". "Am fost adversarul acestei proceduri de a trece dosarul pe la Parlament, dar incep sa zic ca tot raul e spre bine. Adica s-ar putea sa fie folositoare sub aspectul dreptatii trecerea pe la Parlament. In rest, un alt raspuns poate sa fie acela ca eu ca avocat sau chiar ca persoana implicata as fi preferat direct rezolvarea cu organele de justitie si nu cu aceasta trecere care nu a facut decat sa amplifice rezonanta si speculatiile din jurul dosarului", a fost raspunsul lui Andon.
Andon a precizat ca deputatii au sesizat un viciu de procedura din partea Parchetului, despre care au informat-o pe Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei. Mai exact, sesizarea ar fi trebuit trimisa Parlamentului de catre procurorul general, nu de procurorul-sef al DNA. Decizia CCR spune in mod clar ca sesizarea se face de catre procurorul general, a sustinut Andon precizand ca, daca ar fi vrut, subcomisia si-ar fi putut incheia lucrarile in jumatate de ora. Deputatii au hotarat insa in consens sa nu se prevaleze de acest viciu de procedura, pentru a nu fi acuzati de tergiversari. Intrebat daca acest viciu ar putea fi invocat apoi in fata instantei, deputatul PC a precizat ca "teoretic da, practic nu". "Nu ar putea sa invalideze ce am facut noi", a asigurat el.
In plus, deputatii i-au transmis lui Kovesi si nemultumirea legata de o serie de "insertii politice total neavenite" facute de procurorul sef al DNA in sesizarea sa. "Nu l-a lasat inima in final sa nu insereze un alineat din retorica cunoscuta a domnului presedinte al Romaniei", a spus el despre Daniel Morar. "Noi am trecut si peste asta, I-am semnalat doamnei procuror-general pentru a sti ce se petrece in structurile Parchetului si cu asta am considerat incidentul inchis. Doamna procuror general ne-a raspuns succint ca a luat cunostinta de faptul ca suntem sesizati si se deduce de aici ca dumneaei nici nu stia oficial ca suntem sesizati si ne roaga sa ne pronuntam asupra sesizarii. Aici membrii Comisiei au pareri diferite, dar majoritatea consideram ca raspunsul doamnei Kovesi este suficient, altii din noi consideram ca viciul se mentine, dar si acest aspect il vom supune votului Comisiei Juridice", a mai explicat Andon. El a adaugat ca raportorii au decis, prin consens, sa nu foloseasca in raport termenul de "ingerinte politice", pe motivul ca acest lucru ar induce ideea ca daca sunt ingerinte politice nu exista nici vinovatie.


(371 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Andon sugereaza ca dosarul lui Mitrea nu ar fi solid | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56729888916016 seconds.