Vineri, 09 Mai 2008 - 05:35 AM Aleg.RO: Iași: Plângere penală împotriva candidatului PD-L la Primărie

Publicat de: Loredana POPOVICI

AMOS News PNL Iași a  depus o  plângere penală la Parchet împotriva europarlamentarului  Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primăria Iași, transmite corespondentul AMOS News.

Partidul Național Liberal a depus miercuri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, o plângere penală împotriva europarlamentarului Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primăria Iași. Această acțiune vine după ce, în data de 5 mai, europarlamentarul ieșean a oferit materiale informative despre Parlamentul European într-o școală dintr-o comună ieșeană.

PNL semnalează Parchetului “necesitatea efectuării tuturor cercetărilor ce se impun față de Dumitru Oprea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 109 alin 1 din Legea 67/2004, conform căruia, «promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat pentru funcția de primar, consilier sau de președinte al consiliului județean, precum și primirea acestora de către alegători constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani»”.

„Dumitru Oprea, candidatul PDL, s-a folosit, fără pic de bun simț, de inocența unor copii, pentru a cumpara voturile părinților acestora. În spiritul tipic al partidului pe care-l reprezintă, lipsit de scrupule, a filmat un material în incinta unei scoli, alături de elevi, în rol de mare educator, fiind menționat în cadrul materialului difuzat la un post de televiziune local drept candidat PD-L la Primărie. Astfel, a încălcat legea electorală", a declarat Relu Fenechiu, președintele PNL Iași.

În replică, europarlamentarul Dumitru Oprea spune că această acțiune a fost planificată cu câteva luni în urmă în cadrul proiectului "Primavara Europeană".  “ Nu este prima plângere penală, liberalii sunt abonați la așa ceva. Eu nu mi-am suspendat activitatea de europarlamentar. Copiilor li s-au distribuit materiale privind Uniunea Europeană.  O parte dintre materiale au fost puse la dispoziție de Centrul de informare al Comisiei Europene  iar altele au fost realizate pe baza informațiilor ce se găsesc pe site-urile Uniunii sau ale instituțiilor europene. Dacă pericolul public îl constituie acești copii, e o tragedie, pentru că vine de la așa- zișii liberali. Îi deplâng”, a spus Dumitru Oprea.


(323 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Loredana POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Iași: Plângere penală împotriva candidatului PD-L la Primărie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57989406585693 seconds.