Vineri, 09 Mai 2008 - 05:35 AM Aleg.RO: Oaspeți elvețieni la Primăria Giurgiu

Publicat de: ---

AMOS News La inițiativa Ambasadei Elveției la București, Primăria Municipiului Giurgiu a fost gazda unei dezbateri pe probleme de combatere a traficului de persoane, prilejuită de vizita în România a unei importante delegații helvete conduse de doamna Tamara Münger, înalt funcționar din cadrul Direcției Politice a Ministerului de Externe, se arată într-un comunicat remis AMOS News.

În componența delegației s-au aflat reprezentanți ai Justiției, Poliției și serviciilor specializate în combaterea fenomenului și în acordarea de asistență calificată victimelor traficului de persoane, atât de la nivel cantonal, cât și național.

Administrația municipală giurgiuveană împreună cu dl. Simon Geissbühler, primul-secretar al Ambasadei Elveției în România, au invitat la masa discuțiilor, din partea română, reprezentanți ai tuturor instituțiilor și serviciilor publice locale cu competențe în domeniu, respectiv Prefectura, Tribunalul, Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, Poliția, Poliția de Frontieră, direcțiile județeană și municipală de asistență socială, precum și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, forul care coordonează activitatea din țara noastră prin cele 15 centre regionale existente.

Giurgiu a fost preferat ca loc acestei întâlniri româno-elvețiene, menită să deschidă noi căi de colaborare între autoritățile celor două state, datorită poziției geografice - oraș de graniță cu legături auto, feroviare și fluviale, situat în imediata apropiere a Capitalei – și caracteristicilor socio-economice ale județului. Au contat, de asemenea, buna colaborare anterioară a Ambasadei Elveției la București cu municipalitatea giurgiuveană, pe probleme de interes public dintre cele mai diverse, precum și interesul manifestat de primarul municipiului Giurgiu, domnul Lucian Iliescu, față de exemplele de bună practică din țările cu democrație avansată și adaptarea lor la realitățile locale.

De altfel, în cuvântul său de bunvenit Lucian Iliescu a subliniat: „Nu cred că Giurgiu a fost ales din cauză că ar fi avut cele mai multe și mai mari probleme de trafic de persoane, ci pentru faptul că, în calitate de oraș de graniță, a luat deja măsuri de combatere a fenomenului, împreună cu prietenii bulgari de la Ruse. Ne bucură foarte mult prezența unei delegații așa numeroase și importante, dintr-o țară atât de bine organizată ca Elveția, și sunt convins că întâlnirea noastră va avea urmări pozitive”.

Dialogul între cele două delegații s-a concentrat pe teme punctuale. S-a pornit de la evaluarea fenomenului de trafic de persoane în județul Giurgiu, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 martie 2008, iar apoi a fost abordată cazuistica la nivel județean. Întrebările puse de membrii delegației elvețiene și precizările solicitate de aceștia au vizat, practic, toate verigile instituționale implicate în combaterea fenomenului și în activitatea de asistență acordată victimelor.

La finalul discuțiilor au fost vizitate două obiective de interes în domeniu, din subordinea municipalității: sediul Direcției de Asistență Socială și Centrul de Preluare în Regim de Urgență a Persoanelor Defavorizate.


(276 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Oaspeți elvețieni la Primăria Giurgiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60991096496582 seconds.