Sâmbătă, 10 Mai 2008 - 05:30 AM Aleg.RO: La Capitala ingramadeala ca la Parlament - 55 de consilieri generali si 27 de consilieri pentru fiecare sector

Publicat de: ---

atac Bucurestiul va avea 55 de consilieri generali si cate 27 de consilieri locali pentru fiecare sector, iar pentru alegerile locale din iunie vor fi sase circumscriptii electorale, potrivit unor decizii ale Prefecturii Capitalei .

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, le-a cerut primarilor de sector sa delimiteze si sa numeroteze sectiilor de votare si sa informeze cetatenii prin afisarea acestora pana cel tarziu la data de 31 martie.

Informarea cetateanului

Primarul general al Capitalei si primarii de sector au obligatia de a afisa la sediul primariilor informatiile privind locatia si datele de contact ale birourilor electorale, respectiv cel municipal si cele ale sectoarelor. Ziua de 1 mai este data limita pentru stabilirea locurilor de afisaj electoral, prin dispozitii de primar. In cadrul circumscriptiei electorale numarul 42 vor fi cuprinse sase circumscriptii de sector, corespunzatoare fiecarei unitati administrativ-teritoriale a Capitalei. Cheltuielile pentru organizarea alegerilor vor fi suportate din bugetele locale ale sectoarelor.

Mai mule fonduri decat in 2004

Judecatorii care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, organizate pe 1 iunie, vor fi desemnati, azi, prin tragere la sorti, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Guvernul a aprobat, miercuri, un set de 10 hotarari pentru organizarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, fondurile alocate fiind de 66 milioane lei, dublu fata de 2004.

Campania electorala va dura o luna

Una dintre hotararile adoptate, miercuri, de Guvern prevede ca, pana la 14 martie 2008, prefectii trebuie sa emita ordinul pentru numerotarea circumscriptiilor electorale din fiecare judet si a circumscriptiilor electorale de sector al municipiului Bucuresti. Delimitarea si numerotarea sectiilor de votare si aducerea la cunostinta publica a acestora se va face de catre primari, in termen de cel mult 20 de zile de la stabilirea datei alegerilor.
In termen de 35 de zile de la data stabilirii zilei alegerilor, cel mai tarziu la 15 aprilie 2008, Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative va pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente.
Ema LAZAR


(320 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Atac

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Atac:

La Capitala ingramadeala ca la Parlament - 55 de consilieri generali si 27 de consilieri pentru fiecare sector | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72424983978271 seconds.