Sâmbătă, 10 Mai 2008 - 05:30 AM Aleg.RO: Candidatul Cristi si independentul Sorin s-au zgariat cu manusi

Publicat de: ---

Gândul 10 .05.2008

Sorin Oprescu si Cristian Diaconescu au avut prima întalnire fata în fata într-o emisiune electorala la Realitatea Tv. Daca Oprescu a încercat pe parcursul emisiunii sa convinga ca nu mai are nici o legatura cu PSD-ul, Cristian Diaconescu a încercat timp de o ora sa convinga ca nu are nici o legatura cu PD-L.

Oprescu a spus ca, dupa alegeri, intentioneaza sa lanseze o miscare sociala cu componente legate de educatie, învatamant, sanatate si a caracterizat drept "tampenii interplanetare" teoria potrivit careia el ar fi "mazeta, batul lui Basescu". Oprescu a respins aprecierile formulate de unii lideri PSD, precum Mircea Geoana si Adrian Nastase, ca prin candidatura sa se vor "canibaliza" voturile simpatizantilor social-democrati. "Nu este vorba de nici o canibalizare, asta este doar în mintea unora. Oamenii cunosc si prestatia mea, si prestatia lui Cristian Diaconescu si ceea ce doresc dansii, aia vor vota", a spus Oprescu.

Declaratiile presedintelui Traian Basescu privind “blatul” din campania pentru Bucuresti au fost comentate de cei doi candidati. In timp ce problema lui Oprescu este “daca or fi?”, dupa cum singur s-a întrebat, Diaconescu a calificat acuzatiile drept “prostie, manipulare”.

Diaconescu a mai declarat ca exclude ideea de a se retrage din cursa. “Eu nu pierd, orice ar fi. (...) Eu nu ma pozitionez împotriva partidului (dupa alegeri – n.r.), ma duc cu ei, asa cum sunt, buni, rai. Daca pierd, dar nu voi pierde, îmi reiau viata în partid, daca partidul ma vrea. Nu simt nevoia sa fac ceva anume dupa alegeri “, a spus candidatul PSD.

Diaconescu mai crede ca aceasta campanie electorala s-a concentrat nu pe proiectele candidatilor, ci pe ceea ce politicienii au învatat tara sa ofere în loc de programe si propuneri pozitive.

"In loc sa discutam despre hotia de la Bucuresti, discutam despre meniul meu de cand am luat masa cu Blaga. (...) E o chestiune de sistem, si nu e un sistem ticalosit, pentru ca este mai complex, este vorba de o logica, e logica prin care se permite unor oameni care ies bine dintr-un scandal, desi au nenumarate probleme, sa iasa cu capital de imagine si sa se refere la orice altceva decat la nevoile cetatenilor", a afirmat el, fara a nominaliza pe cineva.

Pe de alta parte, Diaconescu si-a exprimat scepticismul fata de posibilitatile unui primar independent politic de a implementa programe, în conditiile în care nu are de partea lui consilierii si primarii de sector.

"Daca cineva îsi imagineaza ca este mai bine sa fii un candidat fara consilieri, fara primari (de sector – n.r.) si conduci cu Sala Palatului Bucurestiul, asta este o retorica populista", a spus el replicandu-i lui Sorin Oprescu, invitat în aceeasi emisiune, care afirmase ca, spre deosebire de el, Diaconescu are un "stapan", în speta partidul.


(288 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Candidatul Cristi si independentul Sorin s-au zgariat cu manusi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60088992118835 seconds.