Luni, 12 Mai 2008 - 04:22 AM Aleg.RO: Cronica partidelor parlamentareOlteanu: “PNL nu isi face campanie cu resursele guvernamentale

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, sambata, la Bistrita, ca PNL nu foloseste resursele guvernamentale, pentru a-si face campanie electorala, transmite corespondentul Rompres . “Guvernul foloseste resurse materiale pentru a dezvolta tara. PNL, in campania sa electorala, foloseste resursele materiale prevazute de lege, respectiv donatii, cotizatii si sponsorizari, primite din partea persoanelor fizice si juridice. Toate sunt publicate, dupa campania electorala, in Monitorul Oficial, deci ele vor fi cu toate cunoscute, pana la ultima donatie, de 1.000 de lei, primita din partea unui cetatean”, a spus Olteanu.
Presedintele Camerei Deputatilor considera ca finantarile care vin in judete sunt pentru oameni, nu pentru politicieni, iar cetatenii vor sti sa faca diferenta intre un proiect necesar si unul folosit ca propaganda.
Olteanu considera ca PNL poate depasi, la alegerile locale din acest an, cel mai bun scor de dupa 1990, adica mai mare de 15,99%, cat a fost procentul obtinut in 2004. In alta ordine de idei, Bogdan Olteanu a mai declarat ca doreste ca pana la finalul actualei legislaturi sa fie fie pus la punct un sistem de vot uninominal si pentru consilierii locali si judeteni.
Olteanu a spus ca forul legislativ va lua in dezbatere, in aceasta sesiune, proiectul legii privind votul uninominal pentru consilierii locali si judeteni, urmand ca noile prevederi sa intre in vigoare pentru viitoarele alegeri locale. Proiectul apartine deputatului clujean al PNL Horea Uiorean si a fost deja adoptat de Senat.
In aceeasi conferinta de presa, deputatul PNL Norica Nicolai a declarat ca PSD si PD-L pun bazele unei aliante pentru alegerile parlamentare din toamna, aducand ca argument intalnirea dintre Cristian Diaconescu si Vasile Blaga, candidatii celor doua partide la Primaria Bucuresti.
Norica Nicolai crede ca PD-L este disperat ca nu va putea niciodata sa obtina 50 la suta din voturi pentru a putea sa conduca singur Romania, iar drept urmare, isi cauta aliati.(277 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Cronica partidelor parlamentareOlteanu: “PNL nu isi face campanie cu resursele guvernamentale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61819195747375 seconds.