Luni, 19 Mai 2008 - 05:10 AM Aleg.RO: Basescu ataca din nou Parlamentul, la un an de la referendum

Publicat de: ---

ziarulfinanciar   Ieri, vizitatorii au putut intra in Palatul Cotroceni - la initiativa lui Basescu - la un an de la referendumul care a constituit o premiera in istoria Romaniei .

Presedintele a fost suspendat de Parlament in urma cu un an, in urma atacurilor sale prelungite la adresa Legislativului. Nu mai putin de 322 de parlamentari (de la PNL, PSD, PRM si PC) au votat pentru suspendarea sefului statului.

Basescu a mai declarat ca il bucura foarte mult prezenta romanilor la Cotroceni: "Sincer va spun, nu am apreciat niciodata ca institutia reprezinta atat de mult interes".

Presedintele a insistat asupra ideii ca 19 mai trebuie sa ramana o "Zi a portilor deschise la Cotroceni", pentru ca pe aceasta data, anul trecut, "a fost pentru prima data cand romanii au decis altfel fata de cum a decis Adunarea Nationala sau Parlamentul". El a insistat si asupra ideii ca institutiile sunt mai importante decat persoanele care le guverneaza. "Oamenii trec, institutiile raman", a spus Basescu.

Acum un an, la 19 mai, a avut loc referendumul pentru aprobarea demiterii presedintelui, in urma caruia decizia de suspendare a lui Traian Basescu din functie, luata de Parlament, a fost invalidata.


(308 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Basescu ataca din nou Parlamentul, la un an de la referendum | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 4.4412500858307 seconds.