Marți, 20 Mai 2008 - 05:57 AM Aleg.RO: Dosarul lui Mitrea contine si interceptari telefonice  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Romulus Georgescu
Marti, 20 Mai 2008 In dosarul de coruptie al lui Miron Mitrea exista si interceptari telefonice, reiese din raportul Comisiei juridice a Camerei Deputatilor .

Informatia provine din verificarile raportorilor asupra respectarii drepturilor omului an cursul cercetarii penale.

'S-a constatat ca nu exista vreo amprejurare de asemenea natura care sa fie semnalata, cu mentiunea speciala ca si an cazul celor doua interceptari telefonice exista autorizarea organului competent', este concluzia raportorilor.

Raportul Comisiei juridice, depus ieri la Biroul Permanent, nu face o recomandare expresa plenului referitoare la anceperea urmaririi penale, dar contine punctele de vedere ale raportorilor si ale fiecarui grup parlamentar.

PSD si PNL cauta portite

Potrivit punctului de vedere formulat de PSD, antocmit de deputatul Florin Iordache, nu exista elemente care sa justifice cererea urmaririi penale a lui Mitrea, antrucat nu ar exista nicio dovada care sa ateste angajarea si promovarea Irinei Jianu.

In materialul trimis la parlament, procurorii al acuza pe Miron Mitrea ca ar fi obtinut de la Irina Jianu, an schimbul numirii antr-o functie de inspector la Inspectoratul de Stat an Constructii, lucrari de constructie de cinci miliarde lei vechi, la casa mamei sale din comuna Pipera (jud. Ilfov).

Reprezentantii PSD sustin ansa ca imobilul an cauza a fost achizitionat la doua luni dupa numirea Irinei Jianu.

PNL-istii au sustinut ca 'se poate spune fara ezitare ca faptele puse an sarcina domnului deputat Miron Tudor Mitrea nu sunt dovedite'. Cum ansa deputatii nu se pot substitui organelor judiciare, nu vor putea recomanda plenului Camerei Deputat ilor un verdict anume asupra cererii de urmarire penala, sustin liberalii.

PDL considera, an schimb, ca exista elemente care sa sustina nevoia anceperii urmaririi penale. PRM apreciaza ca este necesara avizarea urmaririi penale, pentru ca nu intra an atributiile Camerei Deputatilor evaluarea probelor si a concluziilor legate de vinovatie.


(295 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Dosarul lui Mitrea contine si interceptari telefonice   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5671010017395 seconds.