Miercuri, 21 Mai 2008 - 05:33 AM Aleg.RO: Oprescu - dezertorul de la Primarie

Publicat de: ---

curentul Desi vine astazi sa ceara votul bucurestenilor pentru functia de Primar General, Sorin Oprescu a dezertat n 2000 chiar de la Primaria Capitalei, unde fusese ales viceprimar . Despre trecerea meteorica a lui Oprescu pe la Primarie a povestit chiar Traian Basescu, Primarul General din acea vreme: "Oprescu trecea de doua ori pe saptamna prin primarie dupa ora 16:00, dupa ce se trezea".Coplesit probabil de responsabilitatile ce-i fusesera acordate prin decizia Primarului General,conform documentului prezentat de "Curentul", Oprescu a dat bir cu fugitii, numai dupa sase luni de mandat, si apoi si-a cautat un loc cald, de leneveala, la Senat.Presedintele Traian Basescu a declarat ca independentul Sorin Oprescu nu a avut rezultate la Primaria Capitalei n 2000, atunci cnd a fost timp de sase luni viceprimar, pentru ca "trecea de doua ori pe saptamna prin primarie dupa ora 16:00, dupa ce se trezea".

Schimbul trei

Invitat luni seara la o emisiune televizata, Basescu s-a referit la perioada n care Oprescu a fost viceprimarul Bucurestiului si a ntrebat "pai stiti de ce nu a avut rezultate? Si o spun extrem de serios: omul asta nu vine la serviciu mai devreme de ora 4:00. Cnd el venea, plecau functionarii. De-asta nu... Ca si la parlament era si cnd era viceprimar, dar trecem peste asta". "El nu a putut lucra cu primaria, pentru ca Sorin Oprescu trecea de doua ori pe saptamna prin primarie, dupa ora 16:00, dupa ce se trezea", a adaugat seful statului, care a explicat ca "nu poti sa vii, ca viceprimar, cnd pleaca functionarii". Basescu l-a ironizat pe Oprescu spunnd ca "dnsul a crezut ca e...schimbul trei" si ca "trebuia sa tinem functionarii pentru cnd vine domnul Oprescu la serviciu". Seful statului a precizat ca "realitatea de ce nu a putut face nimic sase luni" este ca venea prea trziu la serviciu.

Atributii importante, neglijate de viceprimarul Oprescu

Potrivit Dispozitiei 1478 din 13/09/2000 data de primarul general, Traian Basescu, "Viceprimarul Sorin Oprescu se deleaga sa coordoneze urmatoarele directii din aparatul propriu al Consiliului General al Municipiului Bucuresti: Directia pentru cultura, Directia patrimoniu, evidenta proprietatii, cadastru, Directia de publicitate urbana, Directia generala de administrare a fondului imobiliar, Directia generala de coordonare a investitiilor si a activitatii de asistenta medicala, nvatamnt, sport si turism, Centrul de proiectare urbana, institutii de cultura". Asa cum se poate observa, Sorin Oprescu nu se poate plnge ca Basescu l-a ignorat pe vremea cnd era viceprimar, ntruct multe directii importante ale Primariei s-au aflat direct n responsabilitatea lui. Probabil a considerat ca nu poate duce la capat aceste sarcini, din moment ce numai dupa sase luni a dat bir cu fugitii la Senat, unde s-a asezat comod, la leneveala, ntr-un fotoliu de parlamentar. Daca a dezertat o data de la Primarie , de ce se mai ntoarce? La aceasta ntrebare ar trebui sa raspunda Oprescu, care n-are nsa un argument solid pentru dezertarea sa de la Primarie. Desi sutine ca nu se poate lucra cu Basescu, e clar ca el nu avea cum sa colaboreze cu primarul general, n momentul n care sosea la serviciu la final de program.O primarie cu program nocturn ar fi ideala pentru candidatul asa-zis independent Sorin Oprescu. n aceste conditii, ar trebui sa ceara doar votul bucurestenilor noctambuli.


(346 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Oprescu - dezertorul de la Primarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53955912590027 seconds.