Miercuri, 21 Mai 2008 - 05:34 AM Aleg.RO: Traian Basescu ar putea fi acuzat de tainuire si complicitate

Publicat de: Ion Navalici

real_romaneasca    Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca au fost politiceni care au venit la el acasa si la birou pentru a cere interventii in justitie, refuzand insa sa precizeze din ce partide erau respectivii oameni politici . "Datorita legaturii, reale, de-acolo vin, din PD-L, datorita legaturii PD-L-presedinte, s-a transmis partidelor optiunea mea, care a fost sa nu negociez. Erau de negociat multe. Spre exemplu, interventii in Justitie, pe care eu nu le fac. Si au fost politicieni care au venit si la mine acasa, solicitand interventii in Justitie", a spus Basescu. El a precizat ca nu este copil, astfel incat sa faca afirmatii care sa nu poata fi sustinute, ca faptul este real, si nu "grav sau uluitor", cerandu-i moderatorului sa nu se prefaca de faptul ca nu stie astfel de lucruri.
Basescu nu a mentionat din ce partide provin acesti politicieni si nici care este numele lor, precizand ca nu a sesizat Justitia, pentru ca demersul nu s-a pus in aplicare. El a mentionat ca a refuzat sa negocieze cu politicienii care i-au cerut sa discute despre dosare. "Am spus: Nu am ce sa discut, fratii mei! Asta nu e treaba mea, nu eu am pus procurorul sa deschida dosar, nu eu ii voi spune procurorului sa inchida un dosar. V-ati reclamat intre voi, s-au luat informatii publice si procurorul le-a verificat, nu a venit la mine, nu eu rezolv acest tip de probleme", a spus seful statului.
Presedintele a adaugat apoi ca respectivii politicieni au venit "si acasa, si la birou, deci si la birou, si acasa". "Desi acum se dau mari, mi se pareau atat de umili atunci cand au venit", a spus Basescu. El a mentionat ca nu doreste sa dea nume, pentru ca are "experienta unor anunturi tarzii", admitand ca se refera la scandalul "biletelului galben".
Legat de aceasta declaratie, vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a afirmat ca presedintele Traian Basescu se situeaza deasupra legilor penale si morale prin declaratiile referitoare la solicitarile pe care i le-au facut anumite persoane pentru interventii in justitie.
El a declarat ca pozitia sefului statului este "ciudata", in conditiile in care Basescu a refuzat sa nominalizeze persoanele care au facut astfel de interventii. "Se intampla un lucru atat de grav, iar Traian Basescu a refuzat sa nominalizeze persoanele care au intreprins astfel de acte de natura a ingrijora", a spus Lucian Bolcas.
In opinia lui Bolcas, nedenuntarea de catre seful statului a persoanelor care i-au cerut sa intervina impotriva bunului mers al justitiei nu reprezinta o fapta penala, dar presedintele ar putea sa fie subiect de urmarire penala pentru tainuire sau complicitate la o alta infractiune.
Deputatul PRM a mai comentat ca astfel de interventii se fac, de regula, de catre persoane de care esti apropiat prin relatii de prietenie sau de afaceri, fata de care esti obligat si, mai putin probabil, de catre adversari, inclusiv politici.
La randul sau, Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, a declarat ca PC considera ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa faca publice numele politicienilor care i-au cerut interventii in justitie.
Ciuca a precizat ca tainuirea acestor persoane face rau si decredibilizeaza intreaga clasa politica, precum si tot discursul lui Traian Basescu impotriva coruptiei si institutia prezidentiala. "Nu stiu daca asa s-au intamplat lucrurile cum a spus Domnia Sa, dar, daca au fost persoane publice, politice care i-au cerut interventii in favoarea lor, este de datoria presedintelui sa mearga pana la capat si sa faca publica lista acestora", a spus Ciuca.


(438 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ion Navalici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Traian Basescu ar putea fi acuzat de tainuire si complicitate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61498093605042 seconds.