Luni, 26 Mai 2008 - 05:07 AM Aleg.RO: Cronica partidelor parlamentarePD-L: “PNL si PSD - o coalitie aflata neoficial la guvernare”

Publicat de: ---

cronicaromana Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a sustinut, sambata seara, la Husi, ca PNL si PSD - “o coalitie aflata neoficial la guvernare” - incearca sa faca aproape imposibila trimiterea in justitie a unor fosti sau actuali ministri suspecti de acte de coruptie . “Este o anomalie ce se petrece in Romania. Parlamentul, domnul Bogdan Olteanu, domnul Nicolae Vacaroiu, reprezentantii acestei coalitii neoficiale PSD-PNL nu au altceva de facut decat sa lase dosarele acestor demnitari sa-si urmeze drumul firesc. Ne facem de ras in fata Europei, avem deja semnale ca vom primi un avertisment din partea Comisiei Europene pentru ca nu suntem in stare, la nivelul cel mai vizibil din Romania, sa punem Justitia in miscare”, a afirmat Theodor Stolojan. Democrat-liberalul a spus ca Parlamentul functioneaza intr-un mod “total neconstitutional”. “Constitutia Romaniei spune foarte clar ca parlamentarii au imunitate doar pentru declaratii politice, pentru actiuni in cadrul activitatilor de ordin politic, insa multi dintre deputati si senatori considera ca imunitatea le da dreptul de a incalca legea”, a mai spus Stolojan. La randul sau, vicepresedintele
PD-L Covasna, deputatul Petre Strachinaru este de parere ca sustinerea pe care liderul principalului partid de opozitie din Ungaria, Viktor Orban, o acorda Partidului Civic Maghiar in campania electorala reprezinta o “ingerinta in viata publica si politica romaneasca”.
Petre Strachinaru a declarat ca presedintele FIDESZ, Viktor Orban a fost de mai multe ori in judetul Covasna decat alti politicieni romani si a criticat lipsa de interes fata de aceasta zona a guvernantilor tarii, care prin vizitele lor ar fi putut “echilibra balanta”. Fostul premier al Ungariei, Viktor Orban, a sosit ieri in Sfantu Gheorghe pentru a sprijini campania electorala pentru alegerile locale a candidatilor Partidului Civic Maghiar. Potrivit programului, acesta a participat la slujba religioasa de la biserica unitariana din municipiul resedinta de judet, precum si la un forum civic ce a fost organizat in fata acestui lacas, la care erau asteptate cateva mii de persoane.


(342 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Cronica partidelor parlamentarePD-L: “PNL si PSD - o coalitie aflata neoficial la guvernare” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59863090515137 seconds.