Luni, 26 Mai 2008 - 05:07 AM Aleg.RO: Vasile Pușcaș va participa la Reuniunea Parlamentară Mixtă a UE pe problemele Balcanilor de Vest

Publicat de: ---

AMOS News Vasile Pușcaș, deputat PSD și Secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului României, va participa, în zilele de 26 și 27 mai, la Reuniunea Parlamentară Mixtă a UE pe problemele Balcanilor de Vest.

Acest eveniment este gazduit, la Bruxelles, de Parlamentul European si doreste sa identifice solutii optime in ceea ce priveste aspiratiile europene ale tarilor din aria Balcanilor de Vest.


In reuniunea plenara, deputatul Vasile Puscas va prezenta optiunea Parlmentului Romaniei in ceea ce priveste rolul parlamentelor nationale in pregatirea pentru aderare a statelor din aceasta zona.


În cadrul lucrarilor grupurilor de lucru din cadrul intalnirii, dl deputat Vasile Puscas va prezenta partenerilor europeni experienta Romaniei in drumul parcurs catre UE, insistand asupra necesitatii indeplinirii conditiilor esentiale pentru integrare.


Deputatul Vasile Puscas considera ca  „din studiul experintelor altor state membre, inclusiv a Romaniei se desprind mai multe concluzii pentru fiecare dintre partile implicate in procesul de negociere a aderarii la UE. Credem ca statul candidat trebuie sa tina seama de importanta indeplinirii criteriilor de aderare in mod simultan si nu secvential, deoarece in interdependenta acestora se afla coerenta procesului de aderare. Totodata, mecanismele europene de coordonare si monitorizare a procesului de extindere trebuie sa serveasca interesul european si nu doar al unui stat membru sau al unui grup de state membre”.


(324 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vasile Pușcaș va participa la Reuniunea Parlamentară Mixtă a UE pe problemele Balcanilor de Vest | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58793115615845 seconds.