Joi, 29 Mai 2008 - 05:26 AM Aleg.RO: IPP sanctioneaza refuzul primariilor de a face publice date de interes general

Publicat de: ---

gardianul Institutul pentru Politici Publice (IPP) este nemultumit de colaborarea cu autoritatile publice locale si atrage atentia candidatilor la primarii ca principalul obstacol il reprezinta nerespectarea Legii 544/ 2001 privind accesul la informatiile de interes public .

Reprezentantii IPP le recomanda viitorilor alesi sa acorde prioritate rezolvarii problemei tranparentei institutionale. In mandatul actual, IPP a formulat peste o suta de plngeri in instanta impotriva celor care au refuzat sa furnizeze informatiile referitoare la activitatea institutiei respective. In Bucuresti, IPP a avut cinci procese pe care le-a si cstigat cu Primaria sectorului 5, alt proces cu Primaria Capitalei, care a refuzat sa dea informatii referitoare la chiriile percepute pentru sediile partidelor politice, dar si cu primariile sectoarelor 1, 2 si 6, care nu au vrut sa dea date despre serviciile locale si activitatea consilierilor locali. La nivelul tarii, IPP s-a confruntat cu acelasi refuz, actionnd in instanta comunitatile locale din mai mult de jumatate dintre judetele tarii.

Ce nu au facut edilii
Reprezentantii IPP au realizat si o statistica cu ceea ce n-au facut edilii marilor municipii in ultimii patru ani de mandat si au remarcat, totodata, ca programele principalilor candidati nu vin sa rezolve problemele si nu ofera solutii pentru imbunatatirea serviciilor cetatenilor. Printre prioritatile viitorilor alesi trebuie sa fie alimentarea cu apa si canalizare, termoficarea si micsorarea facturilor pe timp de iarna, salubrizarea, siguranta si ordinea publica. Cele mai mari preturi practicate de operatorii de termoficare din tara situeaza pe primul loc Zalaul, urmat de Sfntu Gheorghe, iar la polul opus cu pretul gigacaloriei sub media nationala- Piatra Neamt si Deva. La salubrizare, campionii tarifelor practicate pentru colectarea deseurilor erau operatorii din Buzau siTulcea, cu un tarif dublu fata de media nationala.


L. Castali


(785 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

IPP sanctioneaza refuzul primariilor de a face publice date de interes general | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57381892204285 seconds.