Vineri, 30 Mai 2008 - 04:16 AM Aleg.RO: Covasna: Independentul pentru CJ dorește rezolvarea problemelor comunității rrome

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Candidatul independent la președinția Consiliului Județean (CJ) Covasna, Vajda Lajos, a vizitat în campania electorală 122 de localități din județul Covasna, pentru a afla direct de la oameni problemele cu care se confruntă aceștia, transmite corespondentul AMOS News.

Vajda Lajos a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că printre cele mai mari neajunsuri cu care se confruntă locuitorii județului Covasna se numără izolarea în care se află localitățile mici, pagubele create de animale în mediul rural, valorificarea slabă a cartofilor și a laptelui, pensiile mici, lipsa serviciilor medicale în unele zone, precum și problemele legate de comunitățile rrome.

Potrivit lui Vajda Lajos, în județul Covasna există aproximativ 40.000 de rromi, iar una dintre prioritățile viitoarei conduceri a CJ Covasna ar trebui să o reprezinte socializarea și școlarizarea rromilor. Pentru rezolvarea problemelor rromilor, Vajda Lajos intenționează ca, odată devenit președinte al CJ Covasna, să înființez un birou județean destinat implicării în aspectele legate de rromi și accesării fondurilor europene pentru reabilitarea comunităților acestora.

Vajda Lajos și-a propus ca, în cazul în care după alegerile de duminică va deveni președinte al CJ Covasna, să finalizeze în următoarele trei luni proiectul Asociației de Dezvoltare Economică și Teritorială a județului Covasna (ADETCOV) și să finalizeze totdată, în următoarele șase luni, alimentarea cu apă a județului. Vajda Lajos și-a mai propus și transformarea Incubatorului de Afaceri de la Sfântu Gheorghe în Centru de Afaceri, reabilitarea monumentelor istorice din județ și realizarea unui parc industrial al județului și a unor cooperative de valorificare a produselor agricole.

Vajda Lajos, membru UDMR, și-a anunțat candidatura independentă pentru CJ Covasna pe 16 aprilie. În prezent vicepreședinte al CJ Covasna, Vajda Lajos s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai activi reprezentanți ai UDMR în structurile administrației locale din județul Covasna, implicându-se în mai multe proiecte de lungă durată, cum ar fi alimentarea cu apă și canalizarea întregului județ Covasna, modernizarea infrastructurii ori proiecte de dezvoltare și promovare turistică a județului.

Vajda Lajos a optat să candideze ca independent pentru președinția CJ Covasna, deoarece UDMR nu l-a plasat pe lista sa pe un loc care să-i asigure intrarea în conducerea CJ la alegerile din luna iunie, Uniunea alegând să îl susțină pentru conducerea CJ Covasna pe deputatul Tamas Sandor.


(694 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: Independentul pentru CJ dorește rezolvarea problemelor comunității rrome | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.106066942215 seconds.