Sâmbătă, 31 Mai 2008 - 04:50 AM Aleg.RO: Galați: Deputatul PC Bogdan Ciucă explică metodele de fraudare a alegerilor

Publicat de: ---

AMOS News Vicepreședintele PC, Bogdan Ciucă, este îngrijorat de faptul că un anumit partid politic va încălca legea la alegerile de duminică, transmite corespondentul AMOS News.

Deputatul a refuzat să numească  partidul, însă a explicat detaliat metodele prin care va comite acest lucru.

„Metoda cea mai veche este „suveica”. Ea presupune că un alegător primește la intrarea în secția de votare un buletin de vot cu însemnul „votat”, acolo unde trebuie, și dă buletinul de vot la ieșirea din secție. Altă metodă este cea cu „ceasul” sau „inelul”  (dotat cu o ștampilă) pe care îl va purta unul din membrii comisiei.

Acesta va profita de neatenția celorlalți membri și va ștampila buletinele de vot ale contracandidaților. Astfel, multe buletine de vot, vor fi anulate. Metoda cea mai sigură este cea cu „telefonul mobil”.

Legea interzice accesul în secțiile de votare cu telefonul sau aparatul de fotografiat, însă nimeni nu are dreptul să-i perchiziționeze pe alegături. Astfel, se poate fotografia buletinul de vot prin care să arate cu cine a votat celui care l-au plătit”, a explicat deputatul Bogdan Ciucă.

În concluzie, deputatul gălățean a  solicitat  organelor de poliție și autoritățior abilitate să fie foarte atente la alegerile de duminică.
„Se fac presiuni teribile. Unii își dau demisia, alții pleacă în concediu. Oportuniștii ies acum în față, de aceea vrem ca BEJ și organele de poliție să fie cu ochii în patru. Nu e o noutate pentru nimeni că se tipăresc mult mai multe buletine de vot decât sunt pe liste. Trebuie demascați cei care încalcă legea”, a declarat Bogdan Ciucă.

Corina MISĂILĂ


(667 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Galați: Deputatul PC Bogdan Ciucă explică metodele de fraudare a alegerilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58424496650696 seconds.