Vineri, 27 Iunie 2008 - 04:39 AM Aleg.RO: Basescu le strica vacanta alesilor pentru Nastase si Mitrea

Publicat de: ---

Gândul 27 .06.2008

Presedintele Traian Basescu a uzat, ieri, în premiera de prerogativele constitutionale care îi permit sa convoace Parlamentul în sesiune extraordinara. Intr-o scrisoare trimisa presedintilor celor doua Camere legislative, seful statului anunta ca vrea ca Legislativul sa se reuneasca în prima decada a lunii viitoare, pentru a dezbate avizele de urmarire penala împotriva pesedistilor Adrian Nastase si Miron Mitrea, si pentru gasirea unei solutii la Curtea de Conturi.

„Solicitarea formulata de seful statului are la baza întarzierile în ceea ce priveste realizarea actului de justitie cu privire la fosti ministri actuali parlamentari, precum si faptul ca, în prezent, activitatea Curtii de Conturi, institutie fundamentala care controleaza cheltuirea banului public, este blocata, iar legea primita de presedinte la promulgare contine numeroase deficiente, drept pentru care seful statului a cerut reexaminarea ei”, se arata într-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. In scrisoarea trimisa lui Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu, Basescu sustine ca avizul referitor la Nastase si Mitrea este necesar pentru a nu tergiversa actul de justitie, Parlamentul avand posibilitatea sa dea „un semnal pozitiv în ceea ce priveste vointa politica din Romania de înfaptuire a justitiei”.

In ceea ce priveste Curtea de Conturi, seful statului precizeaza ca, de la 1 iunie 2008, nu mai exista o baza legala de functionare a conducerii acestei institutii, pentru ca mandatul ei a expirat, iar legea trimisa la promulgare are „numeroase carente”, motiv pentru care a cerut sa fie reexaminata. 

Conform articolului 66 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul se reunesc în sesiuni extraordinare la cererea presedintelui Romaniei, a Birourilor Permanente ale celor doua Camere sau a cel putin o treime din numarul deputatilor ori senatorilor. Convocarile trebuie facute de catre sefii celor doua Camere.


(671 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu le strica vacanta alesilor pentru Nastase si Mitrea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62227201461792 seconds.