Miercuri, 06 Aprilie 2005 - 09:38 AM Aleg.RO: Boc ar putea candida impotriva lui Videanu la presedintia PD

Publicat de: Mihaela Ganet

Cotidianul Surpriza de dupa victoria lui Adriean Videanu la Primaria Capitalei ar putea fi candidatura lui Emil Boc la sefia PD. Boc nu a exclus niciodata public ideea, aminind, in mod repetat, un raspuns dupa alegerile pentru Capitala. Mai multi secretari executivi au declarat ieri ca Emil Boc, actualul nr. 1 interimar al PD, ar putea intra in competitia pentru sefia democratilor impotriva lui Adriean Videanu, care in prezent ocupa una dintre cele 13 pozitii de vicepresedinte ale epocii Basescu. „PD este un partid suficient de puternic, din care nu poate lipsi competitia interna. Este nevoie de doua motiuni“, a motivat unul dintre respectivii secretari executivi. In contextul in care nu toti liderii cunosc intentiile reale ale lui Emil Boc, proaspatul primar al Bucurestiului, Adriean Videanu i-a invitat, luni seara intr-o emisiune TV, pe ceilalti lideri sa faca echipa cu el. „Golul de autoritate si de personalitate lasat de plecarea domnului Traian Basescu face ca, in opinia mea, nici unul dintre liderii de astazi ai partidului sa nu-l poata inlocui. Eu cred ca Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cezar Preda, toti ceilalti colegi ai nostri pot sa constituie o echipa care sa suplineasca acest gol de personalitate“, a sunat apelul lansat de Videanu. El a vorbit, fara a detalia, despre o formula de conducere pe modelul unui „consiliu de administratie“.
Conventia Nationala, tinuta pe loc de anticipatele lui Basescu

O decizie clara in ceea ce priveste toate posibilele candidaturi la sefia PD-ului este tinuta pe loc de faptul ca nu exista o idee clara despre cind ar vrea Basescu sa declanseze alegeri anticipate. Cert este doar ca toate calculele democratilor legate de timp se invirt in jurul acestei teme. In acest moment, o serie de parlamentari, dintre cei care incearca sa construiasca un grup de sprijin pentru Boc, incearca sa grabeasca lucrurile in partid, pe ideea ca anticipatele nu ar putea fi organizate decit pe la inceputul toamnei. Ceea ce ar presupune, spun exponenti din acest grup inca nu foarte bine definit, ca organizarea Conventiei Nationale, care alege presedintele si modifica statutul, sa aiba loc cel tirziu in iulie. Conform actualelor prevederi statutare, este nevoie de un interval de trei luni intre convocarea si desfasurarea Conventiei. O data depasita aceasta etapa, ar urma alegerea echipei, astfel incit eventualele anticipate sa prinda PD cu o noua structura de conducere. Dincolo de explicatiile tehnice, miscarea de sustinere a lui Emil Boc are la origini si temerea unora dintre sustinatorii sai ca nu se vor mai regasi in noua conducere, care se doreste mai redusa.
Intilnire cu Adriean Videanu la Clubul Diplomatilor

In aceste conditii, este de asteptat ca la sedinta BPN de astazi nimeni sa nu porneasca o discutie despre necesitatea convocarii Conventiei. Mai ales ca lipsesc si multi dintre cei care ar putea lua vreo decizie. Vasile Blaga este la Berlin, unde participa la Congresul European de Politie, iar alti doi vicepresedinti, Radu Berceanu si Cezar Preda, sint la sesiunea APCE. In schimb, Videanu i-a convocat diseara la Clubul Diplomatilor pe cei implicati in campania sa electorala. Printre sustinatorii certi ai noului primar al Bucurestiului se regasesc si liderii de la orgaizatiile de sector ale Capitalei.


(612 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Mihaela Ganet


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Boc ar putea candida impotriva lui Videanu la presedintia PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58442616462708 seconds.