Miercuri, 06 Aprilie 2005 - 09:38 AM Aleg.RO: Azi, marea rafuiala in parohia lui D.I. Popescu

Publicat de: Ada Mesesan

Cotidianul Dan Ioan Popescu, liderul PSD Bucuresti, cauta tapi ispasitori pentru esecul electoral de rasunet pe care l-au inregistrat candidatul Marian Vanghelie si organizatia partidului din Capitala la alegerile de duminica. „Demisia mea ar produce o decapitare si o degringolada in organizatia din Capitala“, a argumentat Dan Ioan Popescu lipsa sa de apetit in a-si respecta cuvintul dat la inceputul campaniei electorale: daca Vanghelie va inregistra un scor mai slab decit Geoana in anul 2004, isi va da demisia din sefia PSD Bucuresti. Popescu a identificat insa vinovatii pentru esecul electoral, altii decit el sau Vanghelie, „vicepresedintii din organizatie“, amenintind ca astazi, la sedinta filialei, va da sanctiuni. Darabont, primul pe lista neagra a lui D.I.P.

Viceliderii, in numar de sapte, nu sint de acord cu seful lor: „Noi am fost numiti in functii cu sapte zile inainte de demararea campaniei. Numai Dumnezeu a creat lumea in sapte zile“, a spus Dan Darabont. In opinia sa si a mai multor colegi, esecul electoral este politic, nu organizatoric: electoratul bucurestean nu este interesat sa voteze cu PSD.

Alti vicepresedinti ai organizatiei sint de parere ca nici macar persoanele apropiate lui Vanghelie si Popescu, precum Victor Stan, Ion Enciu si Doru Giugula, toti trei consilieri PSD in Primaria Capitalei, dar si oameni de afaceri, nu s-au aratat dornici ca primarul sectorului 5 sa cistige. Motivul: s-ar fi incomodat reciproc. Codrin Stefanescu, alt vicepresedinte al organizatiei, s-a plins ca „unii parlamentari ai partidului nu s-au implicat deloc in campanie“.
Concurs de epitete

Si Vanghelie a identificat posibilii vinovati pentru insuccesul sau de duminica: „Anumite persoane cu functii la nivel central in PSD ar trebui sa plece acasa. Trebuie sa avem lideri adevarati, nu maimutoi implementati“. Intrebat la cine se refera, Vanghelie i-a nominalizat pe fostii ministri ai Cabinetului Nastase, Eugen Bejinariu, Gabriel Oprea si Mihai Tanasescu. „Vanghelie a inceput sa faca analize politice dupa ce a incercat sa conjuge verbul «a fi»“, i-a replicat Bejinariu. „Un individ de tipul lui Vanghelie are grave probleme, provenite din tulburari de personalitate“, s-a enervat si Oprea.


(862 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Ada Mesesan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Azi, marea rafuiala in parohia lui D.I. Popescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6487820148468 seconds.