Luni, 07 Iulie 2008 - 05:34 AM Aleg.RO: PD-L merge la Curtea Constitutionala pentru Mitrea si Nastase

Publicat de: ---

curentul Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ieri ca partidul pe care l conduce va ataca la Curtea Constitutionala prevederea Regulamentului Camerei privind punerea sub urmarire penala a ministrilor-parlamentari cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul deputatilor . Liderul PD-L a acuzat Parlamentul ca a ncetat sa fie o institutie reprezentativa pentru popor si ca a devenit o "institutie de protectie a persoanelor certate cu legea penala".

Neconstitutional

Boc a aratat ca prevederea este neconstitutionala din doua motive: n primul rnd, art. 76, alineatul 2 spune ca legile ordinare si hotarrile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera, iar hotarrea prin care se decide nceperea urmaririi penale mpotriva unui membru al Guvernului care are si calitatea de parlamentar se face cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera, cu conditia respectarii cvorumului de sedinta, respectiv a prezentei n sala a cel putin jumatate plus unu dintre parlamentari. Boc a aratat apoi ca presedintele Romniei poate fi suspendat din functie, potrivit Constitutiei, cu votul majoritatii senatorilor si deputatilor, respectiv jumatate plus unu din numarul total al acestora, pe cnd un ministru care are si calitatea de parlamentar nu poate fi trimis n judecata dect cu doua treimi.

Eschiva

Presedintele PD-L a criticat decizia Parlamentului de a pleca n vacanta fara a rezolva problema urmaririi penale a demnitarilor suspectati de acte de coruptie. "Este inadmisibil ca Parlamentul sa plece n vacanta si sa nu permita justitiei sa si spuna cuvntul, pentru ca noi nu stim daca domnii Nastase, Mitrea, Pacuraru, Seres sunt vinovati", a rabufnit Boc. Camera Deputatilor nu a reusit sa ia pe 24 iunie o decizie n cazul avizarii cererii DNA de ncepere a urmaririi penale n cazurile deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea. La sedinta au fost prezenti 208 deputati, iar pentru a lua o decizie trebuiau sa participe 220. Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, pentru acordarea avizului de ncepere a urmaririi penale n dosarele care i privesc pe deputati este necesara o majoritate de doua treimi.


(273 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

PD-L merge la Curtea Constitutionala pentru Mitrea si Nastase | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5308039188385 seconds.