Luni, 07 Iulie 2008 - 05:34 AM Aleg.RO: Cronica partidelor parlamentarePRM, convins ca la toamna se va candida pe liste

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, si-a exprimat recent convingerea ca la alegerile parlamentare din toamna acestui an nu se va aplica sistemul de vot uninominal, ci se va mentine cel pe liste, informeaza Rompres . C.V. Tudor a precizat ca grupul senatorial al PRM a venit cu propunerea de prorogare a termenului de aplicare a uninominalului din 2012. “Din datele pe care le am si din datele furnizate de Directia juridica din Senat se pare ca in 2008 nu poate fi aplicat votul uninominal. Exista, de asemenea, o propunere a grupului senatorial PRM de prorogare a termenului, nu de modificare a legii, ci de prelungire a termenului de la care se poate aplica uninominalul si anume incepand cu 2012. Am inteles (...) ca inaintea acestui tip de alegeri trebuie sa se faca un recensamant, cu sase luni inainte. Iata, a trecut termenul, acum suntem in iulie. Trebuia sa se faca in urma cu cateva saptamani. Eu sunt convins ca se va ramane la votul pe liste”, a precizat liderul PRM. In opinia sa, sistemul de vot uninominal nu poate fi aplicat din mai multe puncte de vedere, printre care si faptul ca “i-ar eterniza” la putere pe baronii locali. “Vedeti ce s-a intamplat la alegerile locale. Sunt inspaimantati si cei care nu mai conteneau in Parlament si in presa sa vorbeasca despre votul uninominal. S-au inspaimantat cand au vazut ca tot Nicusor Constantinescu, Marian Oprisan sau Liviu Dragnea nu numai ca au castigat detasat, dar au obtinut legitimitate. Acum nimeni nu poate sa le mai zica nimic. Lucrurile risca sa scape de sub control”, a avertizat Vadim Tudor.
In ceea ce priveste incheierea de aliante in perspectiva alegerilor parlamentare, liderul PRM nu a exclus astfel de intelegeri, dar a precizat ca asteapta sa se clarifice tipul de vot pe care se va merge in toamna. “Aliante se fac zi de zi, la nivel local. De exemplu, profesorul si deputatul Petre Popeanga (PRM) m-a sunat si mi-a spus ca a fost ales prin negocieri viceprimar in orasul Targu Carbunesti. Noi recuperam prin negocieri ceea ce am pierdut prin frauda”, a sustinut presedintele PRM. De asemenea, Corneliu Vadim Tudor este de parere ca ar fi intelept ca alegerile parlamentare sa fie amanate, pentru ca niciun partid nu este pregatit pentru lupta electorala. “Voi candida si eu, iar partidul va creste in procente. Eu sunt insa convins ca nimeni nu este pregatit pentru alegeri. Noi suntem pregatiti pentru orice, dar intelept ar fi sa se amane alegerile”, a mai spus presedintele PRM.


(207 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Cronica partidelor parlamentarePRM, convins ca la toamna se va candida pe liste | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58404207229614 seconds.