Luni, 07 Iulie 2008 - 07:15 AM Aleg.RO: PSD denunță politica energetică adoptată de Guvernul Tăriceanu

Publicat de: ---

AMOS News Partidul Social Democrat (PSD) acuză Guvernul de faptul că blochează liberalizarea pieței energiei din România și apelează la intermediari, în procesul de vânzare. Președintele Comisiei de Industrii din cadrul Camerei Deputaților, deputatul PSD, Iulian Iancu, atrage atenția că această politică a dus la creșterea prețurilor la energia electrică și termică, dar și la gazele naturale.

Deputatul Iulian Iancu a menționat că, prețul la energia termică a crescut de la 1 iulie cu  12,5%. El a explicat că, această nouă creștere se datorează faptului că "energia termică se plimbă de la un intermediar la altul". "Cerem primului ministru să prezinte public cum energia ieftină se plimbă de la un intermediar la altul. Pe piața din România se comercializează mai multă energie decât e produsă de România. Cum a putut Auroritatea de Reglementare să încarce populația cu prețuri mari la energie?", afirmă reprezentantul PSD.

Președintele Comisiei de Industrii din cadrul Camerei Deputaților mai atrage atenția că "cea mai ieftină energie a fost trimisă la export", iar zona de sud a României dispune de 0% energie din producția internă a țării. Din aceste motive, PSD susține că a elaborat un pachet complex de măsuri, privind adoptarea unei noi strategii în domeniul energetic.


(284 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD denunță politica energetică adoptată de Guvernul Tăriceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57633495330811 seconds.