Luni, 17 Ianuarie 2005 - 02:30 PM Aleg.RO: Directorii societăților subordonate CL și CJ Arad vor fi schimbați

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, i-a anunțat, luni, în cadrul unei ședințe operative, pe directorii societăților comerciale din subordinea Consiliului Local că vor fi schimbați din funcții. În acest sens, conducerile acestor societăți au fost informate despre politica managerială care va fi aplicată anul acesta. „Schimbările celor din conducerea societăților subordonate Consiliului Local se va face prin două modalități. Prima este schimbarea directă a directorilor, iar a doua este privatizarea societăților subordonate“, a precizat Gheorghe Falcă.

Printre primele schimbări care vor fi făcute sunt cele de la SC Gospodărirea Comunală SA, care va fuziona cu SC Salubritate fiind creată o nouă societate care va participa la gospodărirea municipiului. În Plus, Ștrandul „Neptun“, aflat în prezent în administrarea „Gospodăririi Comunale“ va trece în subordinea Primărie. Favorit pentru ocuparea postului de director la noua societate de gospodărire a municipiului este liberalul Ovidiu Năsui, care a fost nominalizat pentru ocuparea funcției de prefect al județului Arad.

Nici conducerea Regiei Autonome a Drumurilor Municipale nu va scăpa de tăvălugul schimbărilor. Primarul Falcă a declarat că aici se dorește o efienticizare a activității pentru transfomarea în societate pe acțiuni, urmând apoi să fie privatizată. Conducerea SC Recons SA, care se ocupă de administrarea spațiilor locative a primit un termen de trei luni pentru a face o inventariere a tuturor spațiilor administrate după care va fi privatizată.

La SC TOP SA, societate care administrează piețele din municipiu, conducerea a fost avertizată că va fi schimbată deoarece Primăria nu a putut să-și impună politica managerială în domeniul administrării piețelor.
Doar cei care conduc Compania de Transport Public și CET Arad vor rămâne, deocamdată, în funcții. „La CET am cerut un buget multianual, pentru a vdea evoluția lor pe mai mulți ani, iar Compania de Transport Public va intra într-un proces de modernizare datorită gestionării programului de investiții care a fost semnat cu BERD“, a precizat primarul municipiului Arad.

Gheorghe Falcă a mai spus că vor fi schimbări și în cadrul conducerilor instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Local, adică Teatrul de Stat „Ioan Slavici“, Casa de Cultură a Municipiului, Filarmonica de Stat și Teatrul de Marionete. „Aici nu pot să spun că sunt nemulțumit de actul cultural care se desfășoară, ci sunt nemulțumit de managementul acestor instituții“, a declarat Falcă.

La rândul său, Gheorghe Seculici, președintele Consiliului Județean Arad a declarat că a cerut tuturor directorilor societăților din subordinea instituției pe care o conduce un raport de activitate precum și organigrama posturilor. Raportul va fi confruntat cu auditul realizat la aceste societăți, după care, până la sfârșitul lunii ianuarie va avea loc o analiză în urma căreia vor fi efectuate schimbările care se impun. Conducerea Consiliului Județean Arad s-a arătat nemuțumită de activitatea desfășurată la Direcția pentru Protecția Plantelor, care a fost catalogată ca și dezastruoasă dar și de cea de la Terminalul Cargo.

Chiar dacă directorul Terminalului Cargo, Gheroghe Pele, s-a grăbit, înainte de alegerile generale de anul trecut să părăsească PSD pentru a deveni membru PNL, zilele acestuia în fruntea instituției sunt numărate. Gheorghe Seculici a acuzat conducerea Terminalului Cargo că nu a reușit să-și îndeplinească decât 10 la sută dintre obiectivele propuse, majoritatea negocierilor purtate pentru obținerea unor contracte nu au fost concretizate.

Președintele CJ Arad a precizat că este foarte mulțumit de activitatea Aeroportului Internațional Arad, ceea ce duce la păstrarea în funcția de comandant a lui Dan Bălăcel. Seculici a mai spus că îi va păstra în funcție și pe Adam Alda, directorul Centrului de Consultanță Agricolă Arad, dar și pe Florin Didilescu cel care a activat în fruntea Bibliotecii Județene Arad.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, Gheorghe Seculici, toate schimbările din conducerile societăților subordonate instituției pe care o conduce vor fi discutate în Biroul Politic al Alianței „DA“ PNL-PD Arad.


(593 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Directorii societăților subordonate CL și CJ Arad vor fi schimbați | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59340906143188 seconds.