Miercuri, 06 Aprilie 2005 - 10:12 AM Aleg.RO: Blocul meu rasufla usurat

Publicat de: Roland Catalin PENA

ziua Cel mai tare, dupa scrutinul de duminica din Bucuresti, se bate moneda pe prezenta subtire la urne, cam un sfert din numarul alegatorilor inscrisi in liste. Chipurile, noul primar general n-ar prea avea legitimitate. Potrivit legii, este cat se poate de legitim ca Adriean Videanu sa ocupe scaunul lasat liber de Traian Basescu. Numai daca ne amintim cum au dat romanii buzna la vot in mai 1990 si ce a iesit din asta constatam ca nu cantitatea da calitatea si legitimitatea. Mai sanatos este sa voteze cei care stiu despre ce este vorba in ecuatie, multi sau putini. Ion Bogdan Lefter preciza, la emisiunea lui Carol Sebastian de pe MixFM, ca studiile sociologice arata ca, de regula, esantionul de votanti este oglinda intregului corp electoral.

Problema lui Videanu si a Aliantei DA nu este legitimitatea, ci punerea in practica a programelor electorale. Victoria lui Videanu este cu doua taisuri. Poate accelera erodarea ADA sau dimpotriva, nu numai in Capitala. Ora exacta a Romaniei se da de la Bucuresti. Noul primar general are, de data asta, si majoritatea Consiliului General si Guvernul de partea sa. Scuza cu talpile puse de consilierii pesedisti si de Guvern nu va mai functiona, ca in cazul lui Basescu. Dupa noua luni, primarii Aliantei nu au performat. Nu au fost in stare sa faca mare scofala nici macar in problema restituirii proprietatilor, care este o chestiune de dreptate si adevar si dupa aia de fonduri.

Dincolo, la PSD, algerile de duminica nu au schimbat nimic. PSD si-a lipit definitiv pe frontispiciu imaginea lui Vanghelie. Daca primarul de la 5 a fost cel mai bun candidat pe care l-a putut da partidul, atunci el merita la fel de mult ca Geoana sa aspire la un post de vicepresedinte. Fraier ar fi sa nu candideze la Congres. PSD este, in acest moment, in aceeasi masura partidul lui Iliescu, Nastase, Geoana sau Vanghelie. Macar ultimul a avut curaj. Cine crede ca PSD se poate reforma va avea inca o dezamagire. Acolo liderii din teritoriu vin la centru cu ideile lor si pleaca cu ale lui Iliescu si Nastase. Cine misca, misca mort. Jocurile se fac pe sub mese, atmosfera este de familii mafiote. Nu ca intr-o formatiune democratica. La congres se vor ridica mainile ca la plenarele PCR. De tot rasul a fost cand saracul Vanghelie l-a insotit el pe Nastase la sectia de votare, ca sa se vada la tv alaturi de presedintele partidului, acesta lasandu-si candidatul singurel, daca facem abstractie de DIP si Oprescu, in fata urnei de vot. Deh, ciocoiul si slugoiul.

Grav este ca nu se vad semne ca vom avea curand o alternativa la opozitia toxica facuta de PSD si PRM. Nu asta este Opozitia de care are nevoie Romania cand e cu un picior in UE. In primul rand PPCD(PNTCD), de unde se asteapta aparitia polului popular, a ratat sansa de a deveni vizibil, dupa prestatia de exceptie a lui Ciuhandu in campania pentru prezidentiale.

Luni dimineata am iesit in fata blocului si l-am privit cu simpatie. Imi inchipuiam in ce culoare l-ar fi vopsit Vanghelie daca se alegea. Bine ca am mai scapat o data.


(745 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Roland Catalin PENA


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Blocul meu rasufla usurat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57971000671387 seconds.