Luni, 17 Ianuarie 2005 - 03:30 PM Aleg.RO: Chiriașii din spațiile comerciale dau din nou în judecată Primăria Cluj

Publicat de: Francisc MĂDĂRĂȘAN

AMOS News O parte dintre firmele care funcționează în spațiile comerciale ale Primăriei Cluj-Napoca ar putea da municipalitatea în judecată. Și asta pentru că primarul Emil Boc a convocat o ședință de Consiliu Local în care principalul punct de pe ordinea de zi va fi revocarea unei alte hotărâri de consiliu referitoarea la vânzarea a zece spații comerciale. Prin acea hotărâre de Consiliu local era numită o comisie care ar fi urmat să negocieze vânzarea spațiilor comerciale cu actualii chiriași. Chiriașii deja dăduseră Primăria în judecată iar instanțele au obligat autoritățile locale să vândă spațiile comerciale respective.

De asemenea, instanțele de judecată stabileau și prețul minim de la care ar fi urmat să pornească negocierile. Acest preț era stabilit în urma unor expertize judiciare. Numai că între timp, primarul Emil Boc și consilierii locali au organizat o altă evaluare a spațiilor comerciale.

Rezultatele acestei evaluări au arătat că de fapt prețul de piață al spațiilor comerciale este dublu față de prețul minim stabilit în urma expertizelor judiciare. Acum, primarul Emil Boc dorește ca negocierile să fie reluate pornind de la prețul cel mai mare.

El a spus că dacă actualii chiriași nu sunt mulțumiți de prețurile negociate cu comisia desemnată de Consiliul Local au varianta să participe la licitația publică ce trebuie organizată dacă spațiile comerciale nu vor fi vândute în urma acestor negocieri.

Însă mai mulți comercianți sunt deciși să dea în judecată Consiliul Local și să obțină obligarea autorităților locale să negocieze vânzarea spațiilor comercială pornind de la vechiul preț.

În joc este o diferență de câteva sute de miliarde de lei, bani care ar putea acoperi multe găuri din bugetul local dar care deopotrivă ar putea provoca falimentul multor firme de talie mijlocie.


(473 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Francisc MĂDĂRĂȘAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Chiriașii din spațiile comerciale dau din nou în judecată Primăria Cluj | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53827810287476 seconds.