Joi, 31 Iulie 2008 - 04:40 AM Aleg.RO: Deputații sunt chemați din vacanță

Publicat de: Cosmin BUHUȘ

AMOS News Biroul Permanent al Camerei Deputaților va organiza o sesiune extraordinară, pe 13 August, la ora 11.00, în care vor fi analizate dosarele lui Năstase și Mitrea.

Convocarea acestei sesiuni a fost votată de către cinci dintre cei opt membri ai Biroului Permanent, prezenți în ședința de astăzi.

Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a declarat că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află două puncte de dezbatere. Este vorba despre avizarea începerii urmăririi penale pe numele foștilor miniștri parlamentari Adrian Năstase și Miron Mitrea, precum și analizarea unui raport privind inundațiile ce s-au abătut asupra României zilele trecute.

Bogdan Olteanu a atras însă atenția că președintele României, Trian Băsescu, își asumă un risc privind convocarea sesiunii extraordinare pe data de 13 August deoarece pentru trimiterea în fața Justițșiei a lui Năstase și Mitrea va fi nevoie de două treimi din voturile deputaților. Olteanu a menționat că în cazul în care sesiunea extraordinară ar fi avut loc după data de 17 August ar fi fost posibil ca Năstase și Mitrea să poată ajunge în fața justiției, cu voturile a jumătate plus unu din numărul deputaților.

După cum se știe, PD-L a atacat la Curtea Constituțională regulamentul de funcționare a Camerei Deputaților, iar primul termen, în cazul acesta, va avea loc pe data de 17 August.

Tot Olteanu a menționat că cei trei deputați care au votat împotriva convocării unei sesiuni extraordinare au fost nemulțumiți doar de data la care va fi organizată această sesiune, 13 August.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a reunit astăzi în ședință pentru a decide dacă va da curs cererii președintelui Traian Băsescu privind organizarea unei sesiuni extraordinare strict pentru avizarea urmăririi penale a lui Năstase și Mitrea.

Surse din Parlament susțin că în zilele următoare ar putea să fie convocat și un Birou Permanent și la Senat pentru a se stabili dacă este necesară convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie dezbătute dosarele unor senatori cu probleme în justiție.


(711 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cosmin BUHUȘ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputații sunt chemați din vacanță | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.94046807289124 seconds.