Miercuri, 27 August 2008 - 05:21 AM Aleg.RO: Senatorii i-au expediat pe Seres si pe Pacuraru in fata Justitiei

Publicat de: ---

curentul

Senatul a aprobat ieri cererile de incepere a urmaririi penale a senatorului PC Codrut Seres si a ministrului muncii, liberalul Paul Pacuraru . Imediat dupa votul din plen, senatorul PNL Norica Nicolai a declarat ca in cazul in care presedintele Traian Basescu il va suspenda din functia de ministru pe Paul Pacuraru, ar comite o nedreptate si ar gira un dosar politic. Totodata, Ministerul Public (MP) a apreciat decizia senatorilor ca fiind o "dovada de normalitate".

Cardasie

Desi au pozat in apostoli ai dreptatii, recomandand urmarirea penala in cazurile Codrut Seres si Paul Pacuraru, senatorii nu au ezitat ieri sa ii apere public pe cei doi, "victime" ale DNA. Astfel, senatorul PC Rodica Stanoiu a declarat ca, din punctul ei de vedere, ca jurist, concluzia Comisiei juridice este "confuza si neconcludenta" si a precizat ca va vota "impotriva", in ambele cazuri. Totodata, senatorul PSD Doru Ioan Taracila a afirmat ca el crede in nevinovatia lui Codrut Seres, dar va vota in favoarea urmaririi penale a acestuia. "Toti au scos in evidenta calitatea slaba a anchetei facute de Parchet", a concluzionat si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care a gasit repede un responsabil : "DNA". Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat ieri ca el crede cu tarie in nevinovatia lui Pacuraru, caruia i s-ar fi intocmit un "dosar politic", dar ca Senatul ar trebui sa aprobe solicitarea privind inceperea urmaririi penale. Aceeasi atitudine a fost adoptata si de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care a afirmat ca este convins de contrariul acuzatiilor impotriva lui Paul Pacuraru. "Nu cred ca este o infractiune de luare de mita din partea domnului senator", a apreciat Frunda.

Diferit

Cei doi demnitari au adoptat atitudini radical diferite privind votul de ieri. Astfel, Paul Pacuraru le-a cerut senatorilor sa il trimita in instanta, el votand apoi in favoarea inceperii urmaririi penale in cazul sau. In schimb, Codrut Seres le-a marturisit colegilor din Senat ca nu vrea "sa mai umble prin tribunale inca cinci-sase ani", cerandu-le astfel colegilor sa decida "in consecinta". Totodata, Seres s-a abtinut de la vot.


(670 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Senatorii i-au expediat pe Seres si pe Pacuraru in fata Justitiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54054498672485 seconds.