Luni, 17 Ianuarie 2005 - 06:55 PM Aleg.RO: Lideri ai societății civile băcăuane, ridicați la rang de cavaleri

Publicat de: Elena SOLOMON

AMOS News Mai mulți intelectuali, politicieni și oameni de afaceri băcăuani au fost ridicați la rangul de cavaleri de către Asociația Cavalerii Echității și Democrației. Evenimentul a avut loc în cadrul unei manifestări organizate cu ocazia împlinirii a zece ani de la înființarea acestei asociații.
Au fost premiați oameni de afaceri, politicieni, veterani de război sau dascăli băcăuani care și-au făcut meseria cu pasiune și dăruire și au încercat, prin gesturile lor, să îi facă pe cei din jur să înțeleagă nevoia de solidaritate umană.

Astfel, au fost ridicați în rang de Cavaleri ai Eroilor Neamului colonelul în rezervă Corneliu Chirieș, președintele filialei Bacău a Asociației Cultul Eroilor, părintele Iulian Dichiu, Ștefan și Aurica Diaconu care au ridicat singuri, un monument al eroilor în satul Teiuși din comuna Parava și profesorul Paul Țarălungă, fondatorul Grădinii Botanice de la Părjești.

Același titlu a mai fost înmânat și fostului prefect al județului Bacău Radu Cătălin Mardare, omului de afaceri Dănuț Voicu, colonelului în rezervă Paul Valerian Timofte și veteranilor de război Petre Stoica, Ion Bordea și Toma Istrate. Titlul de Cavaler al Democrației a fost primit de profesorul Constantin Topală, președintele ACED , oamenii de afaceri Răducan Ion și Ion Chiriac, Marius Marin, președintele Autorității Naționale pentru Tineret - filiala Bacău și profesorul Iulian Neacșu, primul președinte al filialei Bacău a Alianței Civice.

Pensionara Teodora Căruț a fost distinsă cu titlul de Cavaler al Solidarității Umane, profesorul Dumitru Tătaru a primit titlul de Cavaler al Culturii, profesorul Remus Lupu a fost înobilat cu titlul de Cavaler al Planetei Albastre iar colonelul Corneliu Chirieș a fost distins cu diploma de excelență pentru întreaga activitate.

Constantin Topală, președintele ACED spune că activitatea celor care au primit astfel de titluri va fi evaluată anual iar numele celor care a primit cele mai mari numere de puncte în urma acestor evaluari va fi publicat într-o broșură ce va fi editată la nivel național.


(646 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Elena SOLOMON


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Lideri ai societății civile băcăuane, ridicați la rang de cavaleri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60864901542664 seconds.