Sâmbătă, 09 Aprilie 2005 - 10:45 AM Aleg.RO: Un brașovean protestează de doi ani de zile în fața prefecturii

Publicat de: Ovidiu FEGHER

AMOS News <IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Cristi.Badea/grevist%20prefectura1_intro.jpg" align=left vspace=5>Gheorghe Botorog este un personaj care a intrat deja în „peisajul” clădirii în care funcționează Prefectura Brașov. De aproape doi ani stă zi de zi în fața clădirii, cu o pancartă mare de gât prin care protestează împotriva politicienilor brașoveni și în special împotriva primarului George Scripcaru. Ieri, prefectul a dat ordin jandarmilor să păzească clădirea de așa zisul protestatar. Supărarea acestui om este veche, de când George Scripcaru era viceprimar. Acum doi ani, acesta a luat de pe domeniul public niște vaci, capre și un câine scoase la păscut într-un parc din centrul orașului. Animalele îi aparțineau lui Gheorghe Botorog.

Pe panourile pe care de doi ani, zi de zi, le poartă atârnate de gât, brașoveanul scrie că Scripcaru i-a tăiat animalele și a împărțit carnea mafiei locale. Scripcaru i-a tăiat într-adevăr animalele, pentru că omul nu a vrut să meargă să și le ia înapoi. Acum, de fiecare dată când Scripcaru intră sau iese din Prefectură, Botorog urlă după el: „Tâlharule, hoțule, huooo!”. S-a încercat de mai multe ori mutarea protestatarului din fața clădirii Prefecturii, dar nu s-a reușit.

În urmă cu două săptămâni, Botorog a fost dus chiar la Spitalul de Neuropsihiatrie, pentru a i se face un control și a se stabili dacă bărbatul este în deplinătatea facultăților mintale. A fugit din spital, și tot în fața Prefecturii s-a mutat. Ieri însă, prefectul a dat un ordin prin care jandarmii au mână liberă pentru a nu-i mai permite protestatarului Gheorghe Botorog să stea în fața clădirii Prefecturii.

După un întreg șir de anchete, autoritățile susțin că plângerile bărbatului sunt neîntemeiate. Prefectul Aurelian Danu a convocat și o conferință de presă, la care au fost prezenți nu mai puțin de 9 reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, Prefecturii și Primăriei. Pentru a clarifica situația, prefectul a prezentat un referat realizat de Direcția de verificare a legalității actelor și contencios administrativ din Prefectură, care arată care este de fapt problema cu acest protestatar. A ieșit la iveală că bărbatul nu e de fapt proprietarul animalelor, 13 vaci și 8 capre, confiscate de Primărie în 2003, ci fratele lui Gheorghe Botorog, Vasile. Flavius Bărbulescu, șef serviciu în Primăria Brașov, a povestit ieri cum s-au desfășurat la acea vreme discuțiile cu Viorel și Gheorghe Botorog.

„În 26 noiembrie, când am vrut să-i dăm vacile, a venit Viorel Botorog, cu fratele său care protestează acum, cu camion, cu șofer, să le ia. Viorel i-a zis fratelui său, «uite, ți-am luat animalele înapoi, hai să plecam de aici». Gheorghe Botorog a zis că nu le vrea, a zis că el vrea despăgubiri, vrea banii pe ele. Fratele său s-a enervat și a zis că astfel nu are ce face, așa că a semnat că nu are ce face cu ele”, susține Flavius Bărbulescu. Din acest motiv, cele 13 vaci și 8 capre au fost tăiate iar carnea a fost trimisă, prin donație, unor cămine de bătrâni și case de copii din Brașov.

<IMG hspace=10 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Cristi.Badea/grevist%20prefectura1.jpg" align=middle>


(632 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ovidiu FEGHER


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Un brașovean protestează de doi ani de zile în fața prefecturii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58691906929016 seconds.