Miercuri, 29 Octombrie 2008 - 04:23 AM Aleg.RO: Băsescu: Bugetul pentru educație a ajuns la 6% din PIB datorită susținerii mele politice

Publicat de: Mihaela ȘTEFAN

AMOS News Traian Băsescu a ieșit în această seară pentru a face o declarație referitoare la hotărârea pe care Guvernul României a luat-o în ședința de astăzi.

În prima parte a declarației, președintele Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să explice care au fost motivele pentru care a promulgat legea majorarării salariilor profesorilor. El a precizat încă de la început că nu dorește să fie polemic.     

Șeful statului a declarat, în această seară, că își menține poziția și că rămâne cu convingerea că sistemul de educație este o prioritate pentru România, fiind nevoie de o reformă radicală a acestui domeniu.


Totodată, Băsescu a afirmat că fondurile alocate învățământului au ajuns la nivelul de 6% din PIB, datorită susținerii sale politice, infirmând astfel declarațiile șefului Executivului care și-a asumat, în mai multe rânduri, acest merit.

”Dacă în ultimii ani, ca urmare și a susținerii politice pe care am dat-o, bugetul pentru educație a crescut de la 3,8 la 5 și apoi la 6 % din PIB, ceea ce a permis o creștere a investițiilor în modernizarea infrastructurii, nu s-a făcut nimic pentru cadrele didactice. Sistemul de salarizare a descurajat angajarea tinerilor absolvenți în sistemul de educație. Nu există soluție pentru România să-și dezvolte un sistem de educație performant fără reformă, iar în interiorul reformei, găsirea formulelor pentru ca profesori de bună calitate să aibă acces în educație”, a spus șeful statului.

Băsescu a ținut să arate încă o dată că există bani pentru aceste salarii și că de aceea a promulgat fără ezitare legea majorării cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

În partea a doua a declarației sale, președintele Traian Băsescu a ținut să spună "câteva cuvinte despre o­nestitate".

Președintele a citat, pentru a nu exista erori, o declarație a premierului din 20 iunie când anunța dezechilibre economice după majorarea pensiilor.

"După afirmația primului-ministru din data de 20 iunie și atunci economia națională se prăbușea, dar după ce s-au făcut aranjamente politice, s-a arătat că este posibilă majorarea pensiilor. De aceea cred că și salariile profesorilor pot fi majorate, dar depinde de priorități", a afirmat Băsescu.

Președintele l-a acuzat astfel pe Tăriceanu că nu e o­nest și a încheiat spunând că "onestitatea este o condiție a guvernării și a cheltui banii responsabil pentru educație, e mai important decât a cheltui banii pentru clientela politică".


(649 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mihaela ȘTEFAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: Bugetul pentru educație a ajuns la 6% din PIB datorită susținerii mele politice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70235300064087 seconds.