Joi, 27 Noiembrie 2008 - 05:19 AM Aleg.RO: Bihor: Aeroportul din Oradea în stare avansată de degradare

Publicat de: Vasile ICHIM

AMOS News

Președintele Consiliului Județean Bihor, Radu Țârle a făcut public, într-o conferință de presă, primul raport de expertiză cu privire la starea aeroportului din Oradea, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

Raportul de expertiză se vrea a fi o analiză a situației actuale a aeroportului pe baza căreia să se poată elabora un plan de refacere. Măsurătorile efectuate pe pista aeroportului au scos în evidență nu mai puțin decât 14 defecțiuni importante printre care ridicarea dalelor, fisuri de colț, decolmatarea rosturilor, gropi și găuri, tasarea diferențiată a dalelor, fisuri de contracție și ruperea unei dale de rost.

Ca atare, pista prezintă un indice de degradare de 44,5 ce o situează calitativ ca satisfăcătoare spre rea, calea de rulare are un indice de degradare de 38,4 ce o situează în categoria rea. La fel este și platforma de îmbarcare cu un indice de degradare de 27,8 considerată conform raportului, rea. „Raportul a fost vizat și de Autoritatea Aeronautică și nouă ne confirmă încă o dată că avem nevoie de modernizarea aeroportului”, a declarat președintele Consiliului Județean Bihor, Radu Țârle. 


(670 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vasile ICHIM


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Bihor: Aeroportul din Oradea în stare avansată de degradare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66308999061584 seconds.