Vineri, 28 Noiembrie 2008 - 05:32 AM Aleg.RO: Băsescu, optimist cu privire la economia României

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Șeful statului a făcut o vizită fulger la Timișoara. Traian Băsescu a vizitat compania Alcatel-Lucent, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

Compania nu este una cu probleme și nu are perspective de disponibilizări ale personalului.

"Este o companie cu 2.000 de oameni care deservește vreo 70 de milioane de persoane, lucrează în toată lumea și nu are perspective de probleme sociale. Singura grijă ține de dezvoltare și mai are o perspectivă, dacă noi ne așezăm legislația, să poată fi extrem de eficientă și în dezvoltarea României. 800 din persoanele angajate aici sunt softiști, deci aici nivelul de inteligență este mare, nu are de ce să fie probleme", a spus președintele după vizita sa prin sediul Alcatel-Lucent.

Băsescu a spus că problemele companiilor nu se pot rezolva prin programe generaliste, ci punctuale și că reducerile taxelor nu vor ajuta marile companii dacă se vor face reduceri de personal. În plus, măsurile propuse pentru estomparea crizei economice nu se iau din biroul de la București, ci pe teren, a afirmat Băsescu.

"Veți vedea peste câteva luni că ai redus CAS-ul, dar pierzi 40% din sumă pentru că nu ai făcut nimic ca să păstrezi locurile de muncă ale oamenilor. Este foarte clar că în economia românească, ca urmare a crizei, lipsesc două lucruri: piața și finanțarea producției. Piața externă este una pentru moment, puternic diminuată pentru companiile românești, mai ales în industria chimică. Putem să îi ajutăm cu piața internă, cum este Azo Mureșul, care luna aceasta își stopează producția pentru că nu știe dacă agricultura românească va utiliza îngrășăminte la nivelul anului 2008", a puncat președintele țării.

Traian Băsescu a mai spus că nu este pesimit și există soluții pentru redresarea situației, dar intervenția noului guvern trebuie să fie urgentă și făcută punctual pentru că mijloacele generale nu vor da roade. "Guvernul va decide ce va face, dar eu am obligația să nu pierdem această perioadă de campanie, în care toți sunt preocupați să rezolve problema voturilor. Eu, având șansa să nu candidez, am timp să mă ocup de lucru acesta pe care nu îl văd să fie unul rău", a concluzionat șeful statului la finele vizitei sale la compania cu sediul la Timișoara.


(689 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu, optimist cu privire la economia României | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51030707359314 seconds.