Marți, 02 Decembrie 2008 - 09:44 AM Aleg.RO: 1 Decembrie, sărbătorit la Sfântu Gheorghe fără primar și președintele CJ Covasna

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Manifestările dedicate Zilei Naționale au strâns în Piața Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe aproximativ 1500 de persoane, transmite corespondentul AMOS News. <P align=center>Parada militară de 1 Decembrie a fost salutată, printre alții, de către prefectul județului Covasna, Gyorgy Ervin, subprefectul Ioan Ursache, șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Corneliu Câmpeanu și președintele Forumului Civic al Românilor din Harghita și Covasna (FCRHC), Ioan Solomon. Manifestările au cuprins, de asemenea, pe lângă tradiționala depunere de coroane din partea diverselor instituții și o­nG-uri, și o paradă de port tradițional românesc.

<IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=300 alt="caii (3)" src="http://www.amosnews.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=10532&viewkey=" width=400 name=imageLocation> 

Președintele FCRHC, Ioan Solomon, s-a arătat dezamăgit de faptul că nici primarul de Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, dar nici președintele Consiliului Județean (CJ), Tamas Sandor, nu au luat parte la manifestări. Ioan Solomon a declarat că a prevăzut absența de la manifestări a primarului Antal Arpad, ca urmare a neimplicării directe a acestuia în organizarea Zilei Naționale.

Președintele FCRHC consideră că momentul 1 Decembrie ar fi putut da un semnal de unitate la Sfântu Gheorghe, mai ales în contextul în care 2009 se anunță a fi un an critic din punct de vedere economic.

„Nu cred că în perioada de criză care urmează vor suferi numai românii sau numai maghiarii. Tot ce se face astăzi, fiecare gest, are o semnificație aparte, deci este evident că au vrut să dea un semnal. Dacă nu a venit niciunul - nici primarul, nici președintele CJ, nici viceprimari, nici parlamentari UDMR, înseamnă că au vrut să ne arate că ei nu sunt cu noi și că trebuie să trăim separat în continuare, fiecare cu lumea lui”, a declarat Ioan Solomon.

În vreme ce primarul municipiului Sfântu Gheorghe nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la cele spuse de președintele FCRHC, președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat corespondentului AMOS News:

„Nu este vorba despre un semnal de separare. Este Ziua Națională a României, a țării, iar eu o respect. Este puțin deplasată, deci, afirmația domnului Solomon, deoarece eu am fost mereu deschis către dialog, ceea ce cred că s-a văzut mereu în felul meu de a comunica, inclusiv cu domnul Solomon (...) Am lipsit pentru că am muncit până la ora 7 dimineața la finalizarea rezultatelor alegerilor și, deși am spus că voi veni la menifestări, nu am fost pregătit fizic pentru a merge”, a explicat Tamas Sandor.


(280 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

1 Decembrie, sărbătorit la Sfântu Gheorghe fără primar și președintele CJ Covasna | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57745003700256 seconds.