Marți, 02 Decembrie 2008 - 09:45 AM Aleg.RO: Brașov: Pentru a acoperi găurile din buget, Primăria va vinde terenuri

Publicat de: Mirela LEONTE

AMOS News Bugetul local al municipiului Brașov a ajuns la limită, potrivit primarului George Scripcaru, motivul principal pentru realizarea veniturilor estimate unițial fiind preluarea la bugetul de stat a taxelor din tranzacțiile imobiliare, sumă care în municipiul Brașov era estimată la 35 de milioane de lei, transmite corespondentul AMOS News (Informația.ro).

„Pe lângă banii din tranzacțiile imobiliare, Consiliul Județean ne-a mai luat și alte 4,2 milioane de lei, bani care erau pentru profesori, dar au fost folosiți pentru o serie de lucrări investiții din județ. Suntem în pericol să blocăm și unele proiecte importante pe care le avem, respectiv ocolitoarea sau consilidarea podului de la Zizin, pentru că Guvernul nu mai aprobă investițiile realizate prin credite”, a spus primarul George Scripcaru. Astfel, la ultima ședință de plen a Consiliului Local Brașov, desfășurată în acest weekend, consilierii au aprobat o rectificare de buget și au luat în discuție o serie de proiecte de hotărâre care au avut ca obiect vânzarea unor terenuri către cei care au construite pe ele diferite imobile, chiar dacă este vorba despre societăți comerciale sau asociații de proprietari.

Consilierii locali liberali au protestat față de aceste propuneri, spunând că în acest fel municipalitatea riscă să piardă foarte multe proprietăți. Primarul George Scripcaru a spus că sume importante le-a pierdut municipiul prin deciziile Guvernului, iar prin aceste vânzări se pun în ordine anumite situații. Un asemenea teren se află pe B-dul Gării și pe el a fost construit complexul Unirea Shoping Center. Altele se află în Piațele Astra și Star, iar alte terenuri se află sunb unele blocuri.

„Sunt multe terenuri pentru care acum nu plătește nimeni impozit, dar nici nu pot fi folosite de alte persoane. Așa vom clarifica și situația juridică a acestor terenuri, iar după ce vor fi vândute se va plăti impozit pe ele. Îmi pare rău că nu gândiți liberal, cu toate că faceți parte din PNL. Dacă am încasa redevența pe aceste suprafețe sumele ar fi infime, pe o perioadă îndelungată de timp. Așa putem să scoatem la vânzare loturile, care oricum sunt ocupate de construcții și să obținem sume importante”, a mai spus primarul George Scripcaru.

Explicațiile i-au făcut pe toți consilierii să voteze, mai puțin punctele privind terenurile de sub complexul comercial și piețe, care au trecut fără voturile consilierilor liberali.


(308 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mirela LEONTE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Brașov: Pentru a acoperi găurile din buget, Primăria va vinde terenuri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53706693649292 seconds.